Litt for kjepphøy

For noen dager siden snakket jeg med en kollega om makron-bakingen min. Hun har nylig operert bort mandlene, var i dårlig form og hadde vondt for å svelge maten. Da lovet jeg  å ta med meg et lite utvalg makroner på jobb når hun ble bedre i halsen så hun kunne smake.

Utgangspunktet var makronene jeg bakte på tirsdag og som jeg har fylt med salt lakriskrem. Men så synes jeg at det ble litt stusselig med bare èn type, så i dag bestemte jeg meg for å lage et par varianter til. Fikk lyst til å lage limekrem til å fylle en del av de med, og dermed måtte de makronene blir grønne. Fyllet ble også grønt. Skikkelig grønt ble det, så det ser nesten litt giftig ut 🙂

Men så hadde jeg ikke lyst til å ha bare grønne makroner, for jeg hadde igjen bringebærfyll i kjøleskapet. Dermed måtte jeg lage noen rosa også synes jeg.

Men så var det jeg ble litt for kjepphøy, for å dele røren og farge den etter at den er ferdig blandet er risikosport. Jeg har forsøkt det en gang før og det ble skikkelig mislykket. Men her har du jenta som ikke gir seg etter en tabbe. Man må jo tørre å prøve igjen, tenkte jeg……

Det er jo lov å håpe at jeg kanskje kan lære av feilene mine denne gangen, for det gikk ikke bra denne gangen heller. Det ble riktig nok ikke fullt så mislykket som sist, men hole makroner er ikke akkurat det jeg ønsket meg.

Ikke ble de pene på utsiden heller. De grønne ser ikke så aller verst ut, men de rosa…..

Det ser ut som om jeg har bakt sandnøtter eller noe sånt. Det er i alle fall ikke slik makroner skal se ut.

Vel, det gjelder å gjøre det beste ut av situasjonen, så jeg valgte uansett å fylle makronene. Regner med at de smaker godt selv om de ikke er så vakre å se på. Nå kan det selvfølgelig bli litt i meste laget med limefyll i de innhole grønne, for det er jo ganske syrlig……. Hm….

Jeg tar sjansen på å ta de med, og hvis de ikke er spiselige kaster jeg de bare. Godt jeg tåler å tabbe meg ut 😀

 

 

One thought on “Litt for kjepphøy

Comments are closed.