Mer konfirmasjon

Denne helgen har høydepunktet vært konfirmasjonen til nevøen min. Siden jeg teknisk sett ikke er i familie med han lenger var det desto koseligere å bli invitert. Heldigvis blir jeg fortsatt ansett som tante, og det varmer hjertet.

Mitt bakebidrag var franske makroner og disse bakte jeg for noen uker siden. Kremen var også laget klar på forhånd, så på fredag gjensto det bare å fylle godsakene og få de på plass i esken sin. Må innrømme at det er ekstra morsomt å servere de i denne esken, for det ser så delikat ut.

Lørdag var timeplanen full frem til avreise kvart over ett. Det gikk i stryking av bunadskjorter og penskjorte til Jr. Deretter måtte det pusses sølv. Heldigvis kjørte vi ut av gårdsplassen helt etter tidsskjemaet mitt, så vi var i rute.

Konfirmasjonen var i Lommedalen kirke, og det var en ordentlig fin gudstjeneste med mange musikalske innslag og ikke alt for lange prekener.

I selskapet etterpå var det koldtbord på menyen, og det manglet virkelig ikke på godsakene. Det eneste som er synd ved slike anledninger er at man ikke har plass til mer mat, for på tross av alle godsakene man kan velge mellom stopper det alt for fort opp. Men at “sisters catering” (svigerinnene mine) kan sakene sine er det ingen tvil om 🙂

Dagen før konfirmasjonen var jeg i det tankefulle hjørnet. Det jeg filosoferte over først var hva gjestene ville tenke om eksmannen min og hans nye kjæreste, for hun hadde bare hilst på to av de tilstedeværende på forhånd. Men så slo det meg at jeg hadde helt feil vinkling. Spørsmålet var jo tvert imot hva de ville tenke om meg. Om de ville følge med på hvordan jeg oppførte meg i nærværet av han og henne. Det kunne jo fort bli en litt klein situasjon hvor enkelte var usikker på hvordan de skulle håndtere det hele.

Dermed bestemte jeg meg for å bare fokusere på å kose meg. Jeg skulle vise at jeg håndterer situasjonen bra og at jeg har et godt liv på tross av forhistorien. Det er jo egentlig helt idiotisk å bli så selvsentrert på en slik dag, men man tenker mye rart av og til. Heldigvis ble det en kjempekoselig dag og sammen med ungene ble jeg igjen etter selskapet og hjalp til med å rydde. Fikk med meg to nydelige rosebuketter hjem og nå pryder de spisestuebordet.

Søndag var det ingen som hadde det travelt med å stå opp. Vi var hjemme ved midnatt og så tok det jo tid før vi fikk rotet oss i seng. Selv sov jeg til kvart over ti, og det er lenge til meg å være, men det var deilig. Fikk besøk av tanten min litt utpå dagen og hadde en koselig stund med skravling. Hun skal flytte om et år og har begynt å rydde i leiligheten. Det fine med å flytte er at man får ryddet godt opp, og hun hadde med seg litt overflødig julepynt som vi fikk.
Ut over det var det en deilig sløv søndag hvor vi ikke gjorde annet fornuftig enn å gjøre vår borgerplikt ved stemmeurnene. Da vi egentlig var klare til å dra dit skulle jeg en kjapp tur ut på kjøkkenet først, og hva tråkket jeg i da? Jo, vann!!!!

Det var ikke så mye tvil om hvor det kom i fra, så da var det ikke annet å gjøre enn å forsøke å finne ut av omfanget. Med god hjelp av Jr. og med pappa på telefonen gikk vi løs på oppgaven. Da vi omsider fikk frem oppvaskmaskinen så vi at det heldigvis ikke var så store mengder vann som først fryktet.
Så snart vannet var tørket opp dro vi og stemte, og da vi kom tilbake fant vi hullene i tømmeslangen. Nå er den midlertidig tapet med elektrikertape, og så må jeg bare se å få tak i en ny. Er ikke sikker på om jeg får tak i det her i nærheten eller om den må bestilles på nett, men det finner jeg jo ut av.
Alt ordner seg 😉

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *