Ikke klar

Det har vært ganske stille fra meg den siste tiden og det kommer rett og slett av at det har vært litt mye aktivitet under topplokket og da har jeg ikke hatt så mye overskudd til å sitte her og skrive.

Årsaken er rett og slett at jeg har gjort et forsøk på dating. Traff en trivelig kar som er både kjekk og grei, men så stopper det opp hos meg. Første impuls etter et par dater var å rømme. Lillehjernen har en “Fight or flight” reaksjon. På norsk ville vi nok sakt “Sloss eller flykte”, og i mitt tilfelle ble det flukt-impulsen som slo til for fullt. Hadde timevis med diskusjoner med meg selv. Skulle jeg følge impulsen eller gi karen en sjanse? Bestemte meg for det siste, men etter 4 dater kjenner jeg at dette blir feil for meg. Det er ikke bare pga impulsen til å rømme, for på tross av at han er en flott fyr så finner jeg stadig flere punkter hvor vi er for forskjellige. Er det meg som leter etter feil eller er det reelle utfordringer? Ikke godt å si, men uansett så føler jeg at jeg har gjort et ærlig forsøk og kan trekke meg med bedre samvittighet. Og aller viktigst, jeg har ingen forelskede følelser ovenfor han.

Hvor raskt etter et brudd er det normalt å begynne å date igjen? Tror ikke det er noen fasit der. Folke er forskjellige, heldigvis, og det er ingen mal vi kan følge. Årsaken til bruddet og hvordan det artet seg er også viktige elementer. For min del var bruddet av det tøffe og vonde slaget, og jeg merker at frykten for å bli “fanget” er sterk. Det er jo helt tullete, for ingen skal føle seg fanget i et forhold, men jeg kjenner uansett at jeg trenger å være fri. Fri til å gjøre det jeg vil, uten å ta hensyn til andre enn ungene mine.

Det er dette som er riktig for meg slik livet mitt er nå. Ungene og meg selv på 1. prioritet og alt annet på 2. prioritet. Jeg elsker å ha ungene her og jeg liker friheten når jeg er alene . Fyller på med det som gir meg positiv energi.
Forhåpentligvis møter jeg en som tar meg med storm på et eller annet tidspunkt, men inntil det skjer skal jeg bare nyte friheten.