Ikke nødvendigvis vakkert

Med ungene i hus har jeg kost meg godt og forrige uke gikk i en fei. Plutselig var det helg igjen, og mens frøkna forsvant til Elvefestivalen med venninner på lørdag gikk Jr og jeg løs på hagen med hekksaks.

2 busker ble vel strengt tatt maltraktert, men de var alt for store og ruvende. Nå er de veldig mye mindre, til tross for at frøkna mi ikke synes begrunnelsen min med at de kommer til å bli like store til neste år duger. Og ja, jeg må nok si meg enig i at de ikke ser så pene ut akkurat nå. Vel, gjort er gjort.

Neste punkt på programmet vårt var hekken. Den ble ikke klippet i fjor (i alle fall ikke av meg) så nå var det på tide. I et forsøk på å få den like høy over det hele kappet jeg til en planke som ble brukt som høydemål. Det gikk relativt bra, men med noen variabler selvfølgelig. Det er tungt å stå på toppen av gardintrappen med hekksaksen. Da blir armene veldig tunge etter hvert, men jeg gjorde mitt beste 😉

Da vi var ferdige samlet vi sammen litt av avkappet og satte det i ei bøtte med vann. Søtmispel skal visst nok være en takknemlig plante å håndtere, så til helgen blir avkappet satt i bakken i et forsøk på å få en litt tettere hekk.

Det er et yrende liv av sommerfugler og andre flygende vesener nå om dagen. Da jeg tok dette bildet satt det 5 sommerfugler på denne planten alene. Kan ikke huske å ha sett så mye sommerfugler i hagen som det er nå om dagen.

Søndag fikk jeg fullt hus igjen. Foreldrene mine kom for å gjøre ferdig et par jobber og i tillegg kom søsteren min med eldste frøkna. Neste hele dagen ble tilbrakt på verandaen i sola, og det var en fantastisk dag. Avslutningen ble 1001 smatt til middag før foreldrene mine vendte nesen hjemover.

Nå er jeg “alene hjemme” igjen og har jobbet litt overtid disse to første dagene. I morgen skal jeg til Svelvik og se “Den Gode Hensigt” for første gang. Dette er en musikal som er en årlig begivenhet og jeg gleder meg til å endelig få oppleve den. Det er med noen kjente navn hvert år, og i år er det Jannike Kruse, Finn Schau, Cecilie Schilling, Yngve Kristiansen og Ellen Nikolaysen.
Dette blir bra! 😀