Meatfree Monday

Denne helgen har gått fort og jeg har blant annet hatt besøk av foreldrene mine. Det er jo arbeidskoloni her når de kommer på besøk, og så også denne gangen. Pappa la deler av belegningssteinen på nytt, og satte også opp ny vegg i boden min. På den måten kan innerste delen låses selv om selve boden er ulåst. Veldig kjekt 😉

Lørdag kveld disket foreldrene mine opp med reker og godt tilbehør. Jeg har faktisk ikke spist reker i hele sommer, så dette var et kjærkomment måltid som smakte kjempegodt. Med litt sprudlevann i glasset ble det ekstra godt.

Søndag gikk pappa og jeg i planleggingsmodus, og det kommende drivhuset ble målt opp på plenen. Det strekker seg altså fra sko til sko, og planke til planke 😀 Det blir på ca 11 m2 og fortsatt vil det være god plass mellom verandaen og drivhuset. Det ble tegnet og beregnet, og så laget jeg ei liste over det vi mangler av vinduer. Nå må jeg bare kikke på Finn.no og se hva jeg kommer over.

Etterpå krabbet pappa under huset for å se på bæringen og beregne muligheten for å stive av og støtte opp under vaskerommet mitt. Når vaskemaskinen min sentrifugerer klirrer det i skapene på både kjøkken og stue, og det føles som om hele huset skal ta av. Årsaken er at huset står på påler, og vaskemaskinen min er av merke Miele. De er blytunge 😉

For å komme under huset måtte ei plate fjernes, og da benyttet jeg anledningen til å fjerne buskaset som sto der. Usikker på hva det var, men det vokste i alle fall i en voldsom fart og rakk omtrent over takrenna. Planlegger å krangle med rota en ettermiddag denne uka, og neste sommer kommer jeg trolig til å plante en klatrerose der. Tror det kan bli flott med røde roser mot den hvite veggen.

Alt buskaset ligger på gårdsplassen og venter på å bli kjørt på gjenvinningsstasjonen. Jeg har planer om å beskjære en del andre planter også, så jeg går løs på de før jeg henter hengeren. Det er nok å henge fingrene i her, så jeg rekker ikke kjede meg heldigvis.

I dag kom endelig ungene til meg igjen og frøkna mi fikk viljen sin, så det ble kjøttfri middag. Det er jo ikke vanskelig å lage kjøttfri mat, for man kan jo rett og slett velge mat som ikke har kjøtt i seg (f.eks. pannekaker), men jeg gikk på nett og søkte litt. Hadde lyst til å lage noe med alternativ til kjøtt i seg. Da fant jeg Emilie Nereng sin oppskrift på No meatball spagetti, og det var en positiv erfaring. Jeg ser ikke bort fra at “Meatfree Monday” kan bli en tradisjon. I alle fall når ungene er her 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *