Halvveis til Kina

I går var det endelig oppholdsvær slik at jeg kunne fortsette med hageprosjektet mitt. Dette er bare første skritt i en større plan, men det er uansett godt å se fremdriften.

Jeg la stein langs kanten mot plenen og inn mot uteboden slik at hjørnebedet ble avgrenset. Så begynte jeg å grave slik at jeg kunne få satt hortensiaen i jorda. Det skulle vise seg å være vanskeligere enn forventet. Den øverste delen var fast, men det var jord så det var en grei jobb. Men etter at de øverste 15 cm var spadd bort viste det seg at det var leire videre nedover. Leire og stein i assorterte størrelser, så ikke SÅ morsomt å spa i. Det var faktisk så lite morsomt at jeg etter hvert måtte ty til hakke.

Men etter et godt stykke arbeide ble det da et ganske stort hull. Å si at jeg var halvveis til Kina var nok en tanke overdrevet, men dypt ble det i alle fall. Med tanke på leira blir det vel omtrent å regne som en blomsterpotte dette her. Vil tro at vannet ikke stikker av så lett i dette bedet. For å utnytte dette la jeg et godt lag med leca-kuler i bunnen, sort duk oppå og til slutt en hel sekk jord.

Det morsomme (i mine øyne) var at da jeg omsider fikk hortensiaen i jord så innså jeg at den har en ganske liten jordklump rundt røttene sine. Dermed kommer det til å ta laaang tid før den får nytte av all jorden den har under seg, men den får forhåpentligvis gode vekstforhold i alle fall 🙂

På sikt vil det bli steinkant langs hele bodveggen. Det er ikke jord i område ved siden av hortensian, det er subus med sort duk under. Ønsker en “ren” kant som er enkel å klippe langs og å holde pen. Har mange andre planer her også, men kan jo ikke fortelle alle nå. Det ville ikke være noe spennende. Har tro på at dette kommer til å bli en flott krok i hagen, så det er bare å følge med på fortsettelsen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *