Det eneste jeg savner

Jeg har jo skrevet mang en gang om hvor fornøyd jeg er med huset mitt og alt med det, men det er èn ting jeg savner fra mitt forrige hjem og det er solnedgangene. Det gjør godt i hele meg når jeg ser de fantastiske fargene i solnedgangene over fjorden og fjellene. Hvis det var en ting jeg skulle ønske at jeg kunne ta med meg så er det den utsikten.

Men den sommerhagen som jeg har her har jeg ikke hatt før. Det kan ikke erstatte solnedgangene, men det er allikevel et lite plaster på såret.

Jeg har fortsatt mange planer for hagen, men jeg synes de valgene jeg har tatt i sommer har vært gode. Tomatplantene som ble plantet i pallekarmene ved boden var ikke veldig fornøyde, men 2 av de har klart seg fint.

Som et lite eksperiment har jeg satt poteter på den ledige plassen. Ja, poteter. Har nok ikke tro på den helt store fangsten, men det er morsomt å se hvordan resultatet blir. Kunne jo like gjerne ha det litt morsomt der når jeg mislykkes med førsteforsøket mitt.

En ting som ikke ble mislykket var tagetesene, for de er store og frodige. Det samme er alt som ble plantet i blomsterkassen som jeg snekret. Det gror så godt at det ikke er plass nok, så det spørs om jeg ikke bør flytte noen av plantene neste vår. Det er jo stauder, så jeg skal få glede av de i mange år.

I andre enden av hagen er det frodig også. Der koser rabarbra, astilbe, kruspersille, gressløk og jordbær seg. Jeg kommenterte til frøkna mi at det var dårlig med bær på plantene, og da så hun en tanke oppgitt på meg. “Det har vært mye bær der, mamma, men fuglene har spist di opp.”  Det har hun jo helt rett i, for uten netting over plantene får jo ikke bæra stå i fred. Vel, neste år skal jeg forsøke å stenge fuglene ute, og så blir det nok egendyrkede bær til egen glede også 😉

Jeg har et villnis av et blomsterbed ved innkjøringen til gårdsplassen min, og det har jeg tenkt til å tukte når høsten kommer. Det består i utgangspunktet av nyperoser og er egentlig ganske pent, bortsett fra ugresset som trives så alt for godt 😉

Tanken min var å forsøke å lage et innsektvennlig bed, spesielt med tanke på humler og bier. Da var det at det slo meg at jeg faktisk har et slikt allerede. Vel, det er ikke et blomsterbed, men det er skråningen min mot naboen.

Der vokser det villblomster i massevis og uten å vite om det har jeg faktisk bidratt positivt til humlenes velferd i sommer. Det kan jeg like.

Det spirer og gror på trappa mi også, så det fungerte fint. Palmen og oliventreet som overvintret på gjesterommet mitt har også overlevet og ser ut til å være ganske fornøyde. Håper sommeren gir de nok trivsel til at de finner seg i nok en vinter innendørs når den tid kommer.

One thought on “Det eneste jeg savner

  1. Og hvem er det som skal vanne all denne herligheten mens du er i Thailand? Så mange nydelige blomster. Og at du får til alt dette flotte.

Comments are closed.