Inn bakveien til bryllupsfest

På fredag fikk jeg besøk av min veldig gode venninne fra Telemark. Vi hadde lovet å hjelpe til i bryllupet til to kollegaer av meg og hadde litt å finne på før den store dagen.

Trine kom ca halv åtte og da var maten om trent klar, så vi koste oss med tradisjonell fredags-taco. Skravlet og koste oss, men så var det på tide å jobbe litt. Vi laget jo makroner for en drøy måned siden og halvparten av disse var til helgens bryllup. Men så har det i ettertid blitt til at vi skulle lage 3 smaker (og farger) så klokken elleve fredag kveld satte vi i gang igjen.

Første forsøket på italiensk marengs  ble ikke vellykket (trodde vi) så vi laget i stedet pikekyss av marengsen. Da vi laget ny rett etterpå innså vi at den første nok hadde vært akkurat som den skulle 😀

Men makroner ble det og da vi var ferdige og klare for senga var klokken passert ett på natten. Vi var i seng halv to og sto opp igjen halv åtte lørdag. Begynte med en tur på butikken for å kjøpe sitron til det ene fyllet, og da klokken var åtte var vi godt i gang med sitronfyllet. Deretter var det bringebærfyllet som ble laget, og da satte vi like godt i gang med å fylle makronene.

Det ble lilla makroner med salt lakris, gule med sitron og hvite med bringebær. Fantastisk gode alle sammen om jeg må få si det selv. I tillegg til makronene på fatet hadde vi med ei langpanne full. Så snart det minket på fatet ble det fylt opp igjen. Vi hadde med totalt 120 makroner og alt ble spist opp. Siste rest gikk da brudeparet rydde lokalene i dag 😉

Bryllupskaken var fantastisk vakker og besto av jordbærfromagekake, gulrotkake og pasjonsfruktkake.

En rød tråd, eller kanskje jeg burde si lilla tråd, var disse utrolig vakre lilla orkideene. De var på kaka, i brudebuketten, på bordet og på bryllupsportalen.

Det ekstra morsomme med dette bryllupet var at vielsen foregikk utendørs ved festlokalet. Bonusen var jo at vi som hadde tatt bakveien inn til den store begivenheten fikk overvære vielsen også. De var så utrolig vakre, og er så fantastisk fine. De er kort fortalt et utrolig flott par og det er så rørende å se de sammen. De var bestevenner i mange år før de ble kjærester, og de er så utrolig fine med hverandre. Hvis jeg kan få oppleve en lignende samhørighet den dagen jeg forhåpentligvis møter en ny parter har jeg vært utrolig heldig.

En morsom detalj på jentedoen var dette lille bordet med alt man kan komme til å trenge i løpet av kvelden. Her var virkelig alt tenkt på 🙂

Vi var 4 jenter som hjalp til å kjøkkenet og vi hadde det kjempekoselig sammen. Da klokken var ca ti var jobben vår gjort og vi vendte nesen hjemover. Vi trodde i utgangspunktet at vi kom til å bli værende der lenger, men siden vi var hjemme allerede halv elleve fant Trine ut at hun ønsket å vende nesa hjemover med en gang. Minstemann savnet mammaen sin veldig og da var det like greit å våkne hjemme neste morgen.

Jeg så en film (eller to) og var i seng litt over ett. Sov lenge i dag og har gjort mesteparten av regnskapet for Oasen (huset vårt i Thailand) for 2018. Har bare litt igjen, men i 2-tiden ble jeg obs på det flotte været ute og valgte å trekke ut på verandaen fremfor å sitte mer foran pc`n.

Resten av ettermiddagen ble tilbrakt på verandaen og jeg var ikke i hus igjen før klokken nærmet seg seks. Nå har jeg bakt en ladning med matmuffins som jeg tenkte kunne være kjekke å ha med som flymat når vi reiser til Thailand. Ferien nærmer seg og jeg bør begynne å planlegge ganske snart.
Men i dag har jeg ikke tenkt til gjøre noe mer fornuftig. Litt mat i magen nå og så er denne dagen over også 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *