Ikke vakkert, men praktisk

Dagene går fort når jeg har ungene her, og siden de er min 1.prioritet kan det tidvis bli litt stille fra meg da. Nå har de reist for å ha litt sommerferie med pappaen sin, men kommer hit igjen om halvannen uke. Gleder meg allerede 🙂

Det nydelige været i helgen ble nok ikke utnyttet slik som vi burde, for store deler av lørdagen ble tilbrakt på Buskerud Storsenter. Frøkna var på shopping med bestevenninnen og tok bussen slik at de var der like etter at senteret åpnet. Jeg dro senere slik at jeg kunne gjøre noen ærend og ta med jentene hjem igjen. Problemet er bare det at jentene har så innmari god tid, og aller helst blir de der hele dagen. Det var ikke helt det jeg hadde planlagt, men så er jeg så heldig å ha verdens beste lillesøster boende i nærheten, så da benyttet jeg anledningen til å besøke henne og familien. De var på Årbogen og koste seg i solen og vannet, så jeg møtte de der. Hadde en deilig times tid i solen sammen med de før jeg vendte nesen mot senteret i 4-tiden. Problemet er jo bare det at jentene som sakt har utrolig god tid og på ingen måte ser behovet for å dra hjem før de må. Dermed ble jeg taslende rundt der med de nesten frem til senteret stengte. Om jeg synes det ble en litt vel lang handletur så var heldigvis jentene veldig fornøyde og hadde fått tak i det meste av det de hadde planlagt på forhånd.

Et av mine viktigste ærend den dagen var å få tak i vifter slik at jeg kunne få litt bevegelse i luften i huset mitt. Jeg har forsøkt å bruke varmepumpa til avkjøling, men den har ikke nok effekt. Løsningen har derfor blitt god gammeldags gjennomtrekk for å inn friskere luft.
Nå har jeg fått opp vifte i stua og på våre 3 soverom, og det gir en god effekt. Luften blir sendt gjennom huset fra flere retninger og det blir langt lettere å puste. I tillegg til viftene kjøpte jeg myggnetting slik at vi kan ha vinduer åpne uten å få inn fullt av mygg. Det er ikke vakkert, men nå har vinduene til begge ungene fått provisorisk myggnetting slik at det kan luftes så mye de ønsker. Vakkert er det ikke, for jeg har brukt maskeringstape av den typen som skal kunne være på i opp til 90 dager uten at det blir problemer med å få den av. Heldigvis kamuflerer gardinene mesteparten av tapen 😀

I går fikk Nora lurt meg med ut i hagen, og i fellesskap luket vi rundt og i pallekarmene. Skvallerkålen brer seg over alt hvor den kommer til og hadde nok aller helst tatt over hele hagen hvis den fikk lov. Den gror godt innimellom hekken min og det er tilnærmet umulig å bli kvitt den, men nå er det i alle fall mindre av den rundt og i pallekarmene.

Etter lukingen gikk jeg løs på rododendronen. Dette er en gammel plante som ser ut til å ha ligget under store mengder snø mang en vinter, så nå tok jeg sjansen på å beskjære den litt.

Leste på nett at den aller helst ikke skal beskjæres, men hvis man først skal gjøre det så er det beste tidspunktet tidlig vår eller straks etter blomstring. Jeg skar bort noen grener og i fellesskap med frøkna tok vi bort de visne blomstene. Nå kan busken bruke energien sin på nye skudd, og så er jeg spent på om beskjæringen får den ønskede effekten. Håper det 😉

Denne arbeidsuken har jeg tilnærmet åpen timeplan, men i morgen får jeg besøk av foreldrene mine og et vennepar av de fra Kristiansand (som jeg også kjenner godt). Det blir ordentlig koselig.
Til helgen blir det både sosialt, koselig og gøy 3 dager på rad. Jeg får besøk av min gode venninne fra Telemark på fredag, og i fellesskap skal vi gjøre klar store mengder franske makroner til et bryllup på lørdag. I dette samme bryllupet  skal vi både servere og betjene baren, og det gleder jeg meg skikkelig til.
Dette blir en fin, fin uke 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *