Å elske er en menneskerett

I går var det Pride parade i Oslo hvor jeg gjerne skulle vært. Det passet ikke slik denne gangen, men at jeg støtter homofiles rettigheter skal det ikke være noen tvil om. Love is love.

Det burde egentlig ikke være nødvendig med en slik parade for å belyse dette temaet tenker jeg. Og da må du ikke misforstå, for jeg har ikke noe i mot paraden. Men burde det ikke være en selvfølge at alle mennesker skal få lov til å elske den de vil og leve livet sitt på like betingelser?
Mitt svar er selvfølgelig ja, men hvorfor er det ikke slik? Hvorfor sliter unge homofile med å komme ut av skapet? Hvorfor skal det være vanskeligere å innrømme for seg selv at man tiltrekkes av personer med samme kjønn?

Noe av svaret fikk jeg da jeg leste et innlegg på Face i dag. Der var det en person som mener at voksne ikke bør ta med barna på disse arrangementene for å beskytte barna fra Pride og homofili. Vedkommende gikk så langt som å mene at hvis vi godtar homofil kjærlighet så er ekteskap mellom mennesker og dyr det neste som vil bli godtatt.
Hvordan går det an å trekke slike slutninger? Hvordan går det an å mene a det er noen som helst likhetstrekk der?

Jeg blir så skuffet og lei meg over at vi ikke har kommet lenger. Av at det finnes mennesker som føler seg truet av homofili, for det må jo være det som er problemet. Dette handler jo ikke om noe unormalt eller sykelig, det handler om likeverdig kjærlighet mellom mennesker. Ikke er det smittsomt og ikke kommer menneskeheten til å dø ut som en følge av det. Tvert i mot så viser det mangfoldet som vi mennesker har i oss. Vi er ikke like, og heldigvis for det.

Dette beviser for meg viktigheten av Pride, av å støtte homofiles rettigheter og å ikke være redd for å vise det eller si høyt at man støtter dette. Det bør ropes fra hustakene helt til det er en selvfølge at det er slik.

Å elske er en menneskerett! Love is love!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *