Føre var

Værvarselet for gårsdagen var av det spreke slaget. Det var jo meldt om mulighet for tornadoer! Det er jo ikke hverdagskost.

Vi har sommertid på jobb fra midten av mai og ut august, så jeg skulle egentlig arbeidet til halv fire. Men så var det dette værvarselet da. Det var meldt et heftig regnvær fra 3-tiden, og siden jeg sykler ville jeg gjerne slippe å sykle hjem i det. Avspaserte fra litt før klokken tre og var hjemme i god tid til regnværet skulle begynne. Men så kom det ikke noe regnvær allikevel. Tvert i mot så fortsatte sola å stråle og det var trykkende varmt ute. Jeg gikk derfor i garasjen og begynte å fylle tilhengeren med materialene fra stueveggen som ble fjernet i forrige uke. Det var godt å få ryddet opp, og nå er hengeren klar for en tur til gjenvinningsstasjonen på lørdag.

Da jeg var ferdig tok jeg en rundtur i hagen. Peonene er avblomstret nå, men rododendronen er i full blomst. Dette er første gangen jeg ser den i blomst etter at jeg flyttet hit, og den er flott.

I karmene hvor rabarbraen bor så jeg at den hadde fått huller i bladene. Jeg er ikke sikker på hvem som har vært og forsynt seg, men jeg skal ta en kikk i morgen. Frykter at det kan være snegler, men vet ikke før jeg sjekker. Ugresset forsøker å overta over alt hvor den kommer til, men jeg forsøker å holde den unna. Det var dumt at jeg glemte å legge sort duk i bunnen på karmen til venstre, men blir det for ille får jeg tømme den for jord og legge duk der også.

Hortensiaen jeg kjøpte i midten av mai er så tungt lastet med blomster at jeg er redd grenene skal knekke. At jeg skulle klare å holde liv i den frem til konfirmasjonen hadde jeg ærlig talt ikke trodd, men nå har jeg troen på at jeg skal klare å fortsette å klare å holde liv i den. Årsaken til suksessen er selvfølgelig selvvanningspotten. Med flottøren som forteller meg om det er behov for vanning blir jobben mulig også for meg.

Denne tassen her er brudeslør med fargede blomster. Dette er den planten vi klippet kvister av for å pynte bordkortene i konfirmasjonen sist søndag. En utrolig takknemlig plante som overlever på regnvann, men jeg skal nok huske å vanne den hvis det blir behov.

Jeg har knapt spist hjemme denne uken, men i dag har jeg kost meg med restemat. Det er masse godsaker i kjøleskapet etter konfirmasjonen og da er det bedre å fråtse i stedet for å bli nødt til å kaste mat. Laget meg bare litt eggerøre og så var middagen klar.

Det er fredag og nesten helg. Har ingen planer bortsett fra en tur på dynga i morgen, men må prøve å få gjort noe mer fornuftig. Mye tanker som svirrer rundt under topplokket og da er beste medisin å holde seg aktiv. Det pleier heldigvis ikke være noe problem, så jeg har tro på at helgen kommer til å gå i en fei.

Håper dere også får en super helg 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *