2 dager

Nå nærmer det seg kjapt konfirmasjon her i huset, og all aktivitet er preget av det. I går var det bordkort og servietter som sto på programmet. Det høres kanskje ut som en kjapp liten jobb, men det tok faktisk ganske lang tid. Det var litt valgets kval underveis også da vi sto med 3 mulige alternativ, men til slutt ble vi enige om hvilket som skulle brukes.

Foreldrene mine var hos meg til i går, slik at pappa kunne fortsette på innrammingen av stuedøra. Det ser jammen ut til at han får den ferdig før konfirmasjonen, og det trodde jeg ikke det var tid til.

På ettermiddagen i går var vi i trippel-bursdag. Niesen min fylte 12 år på onsdag, søsteren min har bursdag 4. juni og svogeren min 13. juni. Dermed var de duket for kjempekoselig bursdagsfeiring.

Det ble servert rykende ferske horn og innbakte pølser, og så kaker selvfølgelig. Pavlova, sjokoladekake, kransekake, iskake, makroner og hjemmelaget is. Nei, det manglet ikke på godsaker akkurat.

Måtte bare ta bilde av disse nydelige blomstene søster`n hadde kjøpt. Aldeles skjønne der de sto og pyntet gavebordet til 12-åringen.

Da vi kom hjem igjen var det egentlig vask av utemøbler og veranda som sto på timeplanen, men frøkna mi var ikke helt motivert. Hun spurte om det var noe annet vi kunne gjøre i stedet, så da begynte vi å rydde i stedet. Alt (nesten) som hun følte var rotete og overflødig ble fjernet, så nå er det mindre av mye. Det er bare midlertidig ryddet bort, men det ser helt klart fint ut slik. Har jo litt for mye stående på kjøkkenhyllene mine, men har strengt tatt ikke noe annet sted å ha det. Skal forsøke å få tak i et høyskap til boden slik at det som bare brukes av og til kan plasseres der.

I dag er det full timeplan. Jeg har fri fra jobb og frøkna har skolefri. Dermed kommer vi nok til å gå i tospann i dag. I tillegg kommer foreldrene mine oppover igjen slik at pappa trolig rekker å gjøre seg ferdig med døra.
Det er alt for mye som ikke kan gjøres før i siste liten, men jeg har tro på at vi kommer i havn i tide. I kveld kommer svigerinnen og svogeren min fra Risør, og i morgen blir det tilbereding av koldtbord store deler av dagen. Lokalene i banken skal også pyntes og huset mitt skal gjøres klart til kaker og kaffe.

2 dager igjen! Dette blir bra 🙂