Hektisk, men koselig

Lørdag etter middag fikk jeg besøk av ei veldig god venninne, og det var et besøk jeg hadde gledet meg til. Det var første gang hun var hos meg (bor 1,5 t unna) og derfor hadde hun med de nydligste blomster til meg. Helt nydelige farge på rosene.

Kvelden ble brukt til skravling, spising og enda mer skravling til langt ut i de sene nattetimer. Lørdagen hadde vært i overkant hektisk, men med så hyggelig besøk har man der ikke travelt med å legge seg. Var ikke i seng før nærmere 02,00 og var oppe igjen i 9-tiden søndag.

Etter en hyggelig frokost og gode samtaler satte vi i gang med makron-baking. Det var nemlig en av grunnene til besøket, for vi skulle bake franske makroner til helgens konfirmasjon og i tillegg til et bryllup vi skal servere i om 5 uker. Da skal to kollegaer av meg gifte seg, og vi meldte oss som serverings- og barhjelp. Har tro på at det kommer til å bli en kjempekoselig helg det også.

Venninnen min er en virkelig bakemester, og selv om ikke alle makronene ble helt perfekte, på grunn av litt ujevn varme i ovnen min, så ble de fleste tilnærmet perfekte. De som ikke ble godkjent gikk i en egen bolle til kvalitetskontroll, og jammen meg ble ikke alle sammen godkjent på smak. I det venninnen min reiste i går ettermiddag kom foreldrene mine. De hjalp til med kvalitetskontrollen de også, og også der ble makronene godkjent. Veldig kjekt med grundig kontroll, så er vi helt sikre på at det som serveres er bra 😉

Grunnen til at foreldrene mine kom er at jeg skal bytte ut 2 vinduer og stuedøra mi med ny dobbel skyvedør i glass. Pappa begynte på rivningsarbeidet i går, men i dag fikk vi beskjed om at transportøren av en eller annen grunn ikke kom med døra. Dermed må vi utsette jobben litt, men den som venter på noe godt osv.

Vet ikke når døra kommer, men håper den kommer i løpet av 1-2 dager. Er jo litt kjedelig å ha kaker og kaffe hos meg til helgen slik som det ser ut nå. Men døra står på lageret klar til henting, så jeg har troen på at det ordner seg. Og hvis det tar litt ekstra tid så ordner det seg nok uansett til slutt.

Etter at foreldrene mine dro i dag har jeg laget sitronkrem og salt lakriskrem til makronene, og nå står det sjokolade cookies i ovnen. Det er nok å ta tak i, men det er koselig også. Gleder meg til å stelle i stand en super konfirmasjon for frøkna mi til helgen.

6 dager igjen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *