8 dager

I går fikk jeg litt ras da jeg kom hjem, så i stedet for å begynne med husvasken ble det organisering av planter i stedet. Tomatplantene mine har stått på gjesterommet alt for lenge, og nå som pallekarmene var klare var det på høy tid å få de ut. I tillegg hentet jeg ut oliventreet og palmen som har overvintret på gjesterommet. Omsider kom også de seg ut. Palmen ser fin ut, men oliventreet er ikke så vakker. Men heldigvis ser jeg nye skudd, så det kommer seg nok.

Synes inngangspartiet mitt ser ganske koselig ut med masse planter og farger. Den eneste fargen jeg ikke er så glad i er fargen på glasskuplene, men de har jo sin sjarm de også.

Så kom jeg meg omsider inn og fikk vasket huset. Da jeg benket meg i sofaen etter middag gikk jeg løs på haugen med bilder som skal brukes til dekor i konfirmasjonen. Det ble en ganske generøs mengde bilder, så dette tror jeg blir bra.

Til slutt i går skisset jeg på minneboken til konfirmasjonen. Måtte jo få tommelen opp av frøkna før jeg gikk løs på fargeleggingen i dag.

Det ble sent før jeg kom meg i seng i går. Veldig sent 😉 Men heldigvis kom jeg meg opp ganske tidlig i dag og var på farta rett etter klokken ni. Første stopp var XL bygg hvor jeg kjøpte litt materialer, og så var det en stopp på butikken før jeg var på blomster-loppemarked. Der kjøpte jeg masse tagetes, kuletistel, høst asters, astilbe og slangeagurk. Med bilen fullstappet kom jeg meg hjem og fikk tømt den før jeg dro til mitt gamle hjem og hentet jordbærplantene mine. Ungene var hjemme og jeg fikk en koselig prat med de også.

Vel hjemme igjen hentet jeg frem saga og satte i gang med blomsterkassen jeg har planlagt en stund. Fikk til og med til å lage pen kant i toppen! Veldig fornøyd med meg selv. Naboen kom nedom en tur og kikket også, og jammen fikk jeg tommelen opp der også 🙂

På tross av lecakuler i bunnen gikk det 5 x 40 ltr med jord i kassa. Det er her høstastersen, kuletistel og astilbe skal bo. Det er stauder, så håpet er at de skal trives så godt at de kommer igjen år etter år.

Tagetesen ble plantet i forkant av pallekarmene og slik ser det nå ut langs bod-veggen min. Den nye blomsterkassen skal beises med samme gråfargen som pallekarmene, men det kan nok ikke gjøres før neste år.

Karmene lenger bort i hagen min skal også bli grå neste år, men det skal spire og gro godt der allerede i år. Nå er jordbærene på plass ved siden av rabarbraen, og i tillegg satte jeg en astilbe der. Sneilene liker visst nok ikke denne planten, så forhåpentligvis får jeg ha kjøkkenhagen min i fred.

Nå har det gått i ett i hele dag, så nå skal jeg roe ned litt. Jeg får besøk av ei god venninne når som helst, så resten av dagen skal brukes til å bare skravle, spise, drikke og kose oss. Ha en deilig lørdagskveld dere også!

NB! 8 dager til konfirmasjon 😉

 

2 thoughts on “8 dager

  1. Du Hege du Hege ☺ håper du rekker å puste, jeg blir helt andpusten av alt du rekker. Ingen skal beskylde deg for å ligge på latsiden. ?
    Kos deg masse med besøket ditt, vi snakkes i etterm/kveld. Kommer når det passer for deg. ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *