Nedtellingen er i gang

Da er det under 2 uker til konfirmasjonen, og nedtellingen er i gang for alvor. Det har blitt en del kikking på lister i helgen, og når hodet kverner med masse forskjellige tanker er det ekstra godt å kunne dykke ned i listene.

Ute pynter hagen seg helt på egenhånd. Pæretreet er ikke så stort, men det er nydelig pyntet med skjøre blomster.

Det samme er epletreet. Det er ikke så mange blomster på dette ennå, men det er bare et tidsspørsmål. Jeg er spent på hvor mye epler det blir i år, for jeg vet ikke hvordan det er med epletrær. Kan de bære like mye hvert år? I fjor var det jo en voldsom mengde epler på det, så kanskje det trenger et hvileår? Ikke vet jeg 😉 Pæretreet er så ungt at jeg nok ikke tror at det blir noe å høste der med det første, men det finner vi ut etter hvert.

Lørdag var jeg på en liten handletur med frøkna, så nå har vi handlet lys til konfirmasjonen. Hun har også bestemt seg for fargetema, og det blir rett og slett lyst, lett og sommerlig.

Søndag var en litt daff dag, men på ettermiddagen fikk jeg i alle fall gjort litt fornuftig. Jeg hentet opp 3,5 kg karbonadedeig fra fryseren og kom omsider i gang med å forbrede mat til koldtbordet.

Et par timer senere var drøyt 40 karbonader klare for fryseren. Vi prøvesmakte og de var saftige og gode. Nå gjenstår det bare å steke opp en masse løk også, så er første rett ferdig.

Det føles litt kaotisk i hodet mitt for tiden, men jeg har ganske gode arbeidslister tror jeg, så jeg kommer nok i havn i tide. Velger i alle fall å tro det.

Det ble enkel middag i går, men det var uansett kjekt å starte opp grillen igjen. Det er første gang her hjemme i år, men det blir garantert ikke siste. Tror dog at jeg skal være litt mindre glupsk neste gang, for litt for varme pølser resulterte i at jeg skåldet ganen og mistet huden nesten umiddelbart. Ikke så godt, men sånn går det når en ikke lærer. Jeg kan jo ikke akkurat påstå at det er første gangen jeg gjør dette, og det er ganske sikkert ikke siste heller 😉

I dag har jeg hatt bilen på EU-kontroll, og selv har jeg vært til kontroll hos tannlegen. Det ble 0-hull hos meg, og en 2-er feil på bilen. Den må utbedres innen utgangen av mai, men det burdet ikke være noe problem. Reflektoren på det ene tåkelyset er defekt, så enten må den repareres eller så kan jeg velge å fjerne begge tåkelysene. Skal konferere med en fagmann og høre hva han anbefaler, men jeg bruker jo aldri tåkelys uansett så det ordner seg.

I morgen skal jeg ut på tur igjen. Skal forsøke å rekke innom her i løpet av kvelden 🙂

 

 

One thought on “Nedtellingen er i gang

  1. Da har jeg lest bloggen, og for et arbeidstempo du har. Ikke rart at hodet ikke henger helt med hele tiden. Prøv å ta tempoet litt ned Hegemor så du ikke brenner deg helt ut. ??
    Godt å høre at det stod ganske bra til med bilen, men fikk du noen tips om batteriet.
    Null hull i de blivende tenner høres flott ut.
    Kos deg på tur og prøv å senke skuldrene et hakk, vet du koser deg på tur. ?☺
    Klem ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *