Sjarmerende Skagen

Denne uken har vært innholdsrik, og dermed har den gått tilsvarende fort.

Mandag dro jeg til Skagen med Finansforbundet. Det var styresamling som sto på programmet, og Buskerud var der sammen med styrene i Østfold, Vestfold, Telemark og Agder. Vi samarbeider jo tett, og dette var 3. gangen jeg var med på felles styresamling.

Vi var heldige med været og blåste ikke bort. Det kan være veldig vindfullt i Skagen, men denne gangen var vi heldige. Vi satt i møter fra 9-15 tirsdag, og etterpå syklet vi til sentrum.

Der fant vi veien ned til sanddynene ved vannet og koste oss med litt godt i glasset og godt selskap. Det er en veldig fin tone mellom alle deltakerne og vi har det ordentlig fint sammen.
Båtene lå på tur ute i horisonten og idyllen var upåklagelig. Været var faktisk så fint at jeg bare hadde på bluse under vindjakken, og jeg trengte ikke lukke jakken  en gang. Det var en deilig temperatur og ettermiddagen var topp. Vi spiste middag klokken syv og syklet tilbake til hotellet ut på natten en gang.

Neste morgen gikk bussen klokken ti, og jeg var hjemme hos meg selv i 20-tiden på kvelden. Hadde en super tur og gleder meg til neste samling.

I går var det jo 17. mai og den ble feiret med familien min. Alle samlet seg hos familien til søsteren min, og det inkluderte foreldrene mine, ungene og jeg, foreldrene til svogeren min og boren hans med barn. Været var fint og vi grillet ute. Kjempekos!

Et par dager i forveien spurte Nora meg om vi kunne bake Smash-pavlova til 17. mai og ta med til tante. Det var jo helt i orden, så etter toget i går gikk jeg løs på oppgaven. Kaken så lovende ut da den kom ut fra ovnen, men det viste seg å være en illusjon.

På tross av at den var stekt akkurat som oppskriften sa, var den på ingen måte tørket innvendig og tilnærmet umulig å flytte over til fatet. Jeg forsøkte å steke den ekstra, men den lot seg ikke redde. I alle fall ikke utseendemessig.

Resultatet ble denne haugen med pavlova-biter. Ikke akkurat vakkert, men det smaker jo godt selv om det ikke ser bra ut 😀

Med generøse mengder av krem/vaniljekrem, bær, smash og karamellsaus ble det tilsynelatende en kake ut av det hele. Det fine med et uperfekt resultat er at den allikevel smaker godt. Øynene lar seg lure av helheten, og munnen er fornøyd med smaken. Kaka ble kjempegod den, og så blir forhåpentligvis marengsen mer vellykket utseendemessig neste gang 😉

One thought on “Sjarmerende Skagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *