Plagsom nabo

Da jeg kom hjem fra Oslo i går hadde jeg overskuddsenergi som måtte brukes til noe fornuftig. Jeg har jo snakket om den berømmelige kompostbingen min i lange tider, så nå var det på tide å komme i gang med den.

For å forenkle ryddejobben la jeg en stor presenning i garasjen og dekket nok til å slippe å vasse i sagflis i lange tider etterpå. Så var det opp med saga og finne frem målebåndet. Målene på bingen skulle være 120×150, så det var grei skuring. 20 lengder på hvert mål, og 6 lengder 48×98 til hjørner og midt på langsiden.

Bar så materialene til andre enden av hagen der bingen skulle plasseres mellom hekk og gullregn slik at den i ettertid gjør minst mulig ut av seg.

Siden det er i trangeste laget mellom buske og hekk bestemte jeg meg for å skru sammen bingen først og flytte den etterpå. Med sine godt og vel 300 skruer var bingen en langdryg oppgave å skru sammen. Drillen gikk nesten sammenhengende i over 1,5 time og jeg er glad jeg ikke er min egen nabo. Det er jo ikke en kjempehøy lyd, men det er en nesten konstant during. Heldigvis var det ingen som kom ut og klaget, men jeg vant nok prisen for mest plagsom nabo i går. Var ferdig med drillen i ni-tiden.

I ettertid ser jeg at jeg kunne brukt en bedre teknikk for å få et mer perfekt resultat, men man lærer så lenge man lever (heldigvis).
Fikk lirket bingen inn på plassen sin og kunne omsider bli kvitt hageavfallet jeg hadde lagret midlertidig på en mindre presenning. Det er på tide med vårens første plenklipp også, og nå er det en enkel oppgave å bli kvitt gresset.
 

Synes det ble en diskret plassering og et greit resultat. Tanken er å bruke shimmergrå terrassebeis på denne i høst eller neste vår. Neste prosjekt er 2 pallekarmer som skal huse jordbær, rabarbra og annen moro. De kommer på hage-siden av kompostbingen og skal beises i samme farge.

Det begynner å spire skikkelig hagen nå. Hekken begynner å komme med blader, og det gjør heldigvis pæretreet til Nora også. Har vært spent på hvordan det ville gå med det i vinter siden det ble plantet så sent på høsten. Heldigvis ser det veldig lovende ut.

Epletreet ser også ut til å ha kommet unna beskjæringen min med skuddene i behold, så nå kommer det blader der også. Føler en skikkelig barnslig glede over å se alt som spirer og gror i hagen min. Dette blir min første sommer her og jeg synes det er så godt å forme hagen og gjøre den til min, kombinert med alt som var her fra før av og som jeg ikke vet hva er.
Det mangler ikke på oppgaver å ta tak i, men det er helt greit. Gleder meg!

 

 

 

2 thoughts on “Plagsom nabo

  1. Tenker på deg her fra Zadar i Kroatsia hvor vi nå er. Du er så flink og får til det du vil. Her blåser og regner det. Skal hjem imorgen.

  2. ⁷Du er en liten durasell du Hege, men du får det til, og bra blir det ?? Mestringsfølelsen er god å ha, og den mangler ikke du. ?
    Ha en fin dag i Oslo i morgen, og ikke slit deg helt ut, men ha det morsomt og kos deg. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *