Kom mai du skjønne milde

Da har vi kommet oss inn i mai med begge beina, og jeg venter på den milde biten. Du vet, “Kom mai du skjønne milde”. Det var herlig vær for ei ukes tid siden, men frem til nå har mai vært litt kjølig. Satser på at det snur ganske snart.

Her i huset er vi i alle fall godt i gang med vårforberedelsene. På onsdag beiset jeg pallekarmer og fikk de på plass. Må innrømme at jeg er litt skeptisk til å plante i de ennå, så det får vente et par uker til.

Da vi var i Risør for et par uker siden fikk jeg med mange typer tomater av svigerinnen min, og de står nå på stuebordet og vokser seg sterkere. Tror det er hele 7 forskjellige typer, så det blir kjempespennende å se hva vi kan høste senere i sommer. Det er meningen at disse skal få bo i pallekarmene, hvis det er plass. Kan nok være at noen må bo et annet sted også, vi får se.

Jeg har i år prøvd meg på å så egne hageblomster også. Det er de som står i plastkassa. Hvis jeg lykkes blir det masse flotte linblomster i hagen min.
Nå er det kanskje noen som husker at jeg sådde langt mer enn linblomster, men det ble med varierende resultat. Noe gikk bra og annet gikk ikke fult så bra. Kantlobeliaene gikk det ikke så bra med, så de endte i hageavfallet 😉

På verandaen har frøkna mi montert stativ til hengekøye. Hun kjøpte seg hengekøye i fjor sommer, og den står hos pappaen. Siden hun har hatt så mye glede av den har jeg kjøpt hengekøyestativ her også. Monteringsjobben gjorde hun selv.

Dette er en dobbel-køye, så da vi testet den lå vi side om side. Må innrømme at jeg var en tanke nervøs. Tenk om den ikke tålte vekten…… Men, det gikk helt fint 🙂

Nå er vi klare for helg. Det er Gla`dager hos den lokale handelsstanden, så vi må en tur bort og kikke i morgen. Blir sikkert masse liv og røre 🙂

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *