Laks med grønnsaker og pasta

For et par uker siden fant jeg denne oppskriften på VG.no. Den var så fristende ut at jeg måtte teste den, og så smakte den så god at jeg har lyst til å dele oppskriften med dere også 🙂

Tid: 20 minutter til 4 personer

400 g pasta
salt til pastavannet

2 store gulrøtter
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 ts Maldonsalt godt med nykvernet pepper
1 ts – med topp – tørket oregano og timian
3 dl creme fraiche (1 beger)
1 dl vann
1 squash
1/2 brokkoli
600 g laks

Med slike måltider er det lurt å begynne på toppen av listen slik at alt kan gå rett i panna etter hvert som det blir klart.

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken og husk å ta de av når de er ferdig. Jeg ble litt for opptatt av retten i stekepannen og lot pastaen bli i vannet etter at den var ferdig. Resultatet ble litt for bløt pasta, så vent gjerne med å koke den til du er i gang med fiskeretten.

Vask eller skrell gulrøttene. Kutt de i mindre biter og ha de og olje i en stekepanne med høye kanter (eller kjele).
Finhakk hvitløkfeddene og chilien og putt i panna. Du kan alternativt ta ut frøene fra chilien hvis du ikke er så glad i sterk mat.
Ha i salt, godt med nykvernet pepper og tørket oregano/timian.

Ta i creme fraiche og vann og rør alt sammen.

Del squashen i store terninger og brokkolien i forholdsvis små terninger. Putt i panna.

Del laksen i tynne skiver og legg på toppen over de andre ingrediensene. Dryss over litt salt og pepper og legg bakepapir tett oppå fisken slik at du får et tett lokk. La varmen på plata være slik at dette er akkurat på kokepunktet.

Fisken trenger ikke lange tiden på å bli ferdig. Med ca 4 minutter under lokk er det klart.

Vel bekomme!