Lørdag i sola

I dag har det vært en fantastisk flott dag!

Jeg våknet litt over åtte og sto opp til en litt kjølig, men lovende dag. Mens havregrøten min kokte tok jeg en tur ut og fylte opp tilhengeren med plast, papp og rekkverket fra verandaen min. Så gikk jeg inn og spiste.

Torsdag hadde jeg besøk av mamma og pappa, og de kom mye tidligere enn jeg hadde forventet. Jeg trodde jo at jeg skulle hjelpe til med å støpe pilarene til verandaen, men nei da. De kom allerede klokken ni, og dag jeg kom hjem i firetiden var de akkurat ferdige. Dette var synet som møtte meg.

Dermed er prosjekt veranda i gang. Føler meg utrolig privilegert som har foreldre som trår til 100% for meg. Jeg er veldig takknemlig 😀

I dag ble det altså tur på avfallsstasjonen med rekkverket og diverse annet som har hopet seg opp i garasjen. Nå er den ryddig og fin.

Vel hjemme igjen gikk jeg i 12-tiden ut i hagen for å beskjære epletreet mitt. Det var fullt av nye skudd fra i fjor (og året før?) som alle pekte rett til værs. Dette epletreet har hele tiden blitt beskjært slik at det brer seg utover i bredden i stede for i høyden. Det er utrolig praktisk når det skal høstes, og dessuten skygger det ikke for sola på verandaen. Det vil jeg gjerne videreføre og forhåpentligvis har jeg gjort en god nok jobb. Har jo strengt tatt ikke så veldig greie på slikt, men mener å ha lest at man skal beskjære rett over nye skudd. Tror det ble greit.

Siden jeg var så godt i gang fortsatte jeg med buskaset nedenfor verandaen. Jeg vet ikke hva som er der, men en del av det må flyttes eller kastes. Tanken er nemlig å flytte blomsterbedene som er i front av verandaen hit til langsiden. Prioriterer å ta vare på plantene i blomsterbedet fremfor buskene.

Det ble ganske mye bedre da jeg fikk klippet det ned og fjernet masse dødt gress/strå fra i fjor. Da fikk jeg se alle de søte små blå og hvite blomstene også.

De er kjempesøte 🙂 Det er andre nye skudd på gang også. Vet ikke hva det er, men det blir spennende å se.

Da jeg røsket opp i alt det tørre gresset/stråene dukket det opp en kran. Det er jo kjempekjekt med vannkran i hagen når jeg skal vanne. Vet ikke om den virker/er koblet til, men det finner jeg jo ut.

Bestemte meg for å lage en liten platting under krana slik at det blir mindre sølete når jeg fyller kanner der til sommeren. Platene under huset bør nok byttes ut, men det ble i alle fall en fin liten platting. Senket den i front slik at det ikke er noe problem å klippe langs kanten og la hjulene på klipperen trille over plattingen.

Da klokka nærmet seg seks pakket jeg sammen og gikk inn. Litt trist å forlate solskinnet, men forhåpentligvis får vi en slik fin dag i morgen også.

Nå er det på tide å få meg litt mat. Nyt helgen videre dere også!

One thought on “Lørdag i sola

  1. Dette blir bra, Hege. Hvor får du energien i fra? Ha en riktig God Påske.
    Mange klemmer……………….

Comments are closed.