Mens jeg venter på våren

I dag tok utålmodigheten overhånd. Snøen ligger fortsatt massiv i hagen min og jeg har ikke tro på at jeg kommer til å se plenen med det aller første.
Hva gjør man da når man lengter etter våren? Jo man bestemmer seg for å så sommerblomster.

Etter jobb var jeg derfor innom Mestergrønn og kjøpte jord og 2 pk frø, og deretter gikk turen til Europris for 2 pakker til med frø. De hadde nemlig ikke slangeagurk på Mestergrønn.

Jeg har egentlig en god rutine på slangeagurkene mine. I månedsskifte april/mai fyller jeg baljene i drivhuset og sår agurken på direkten. Det har fungert i mange år og ville fungert bra i år også. Men så var det utålmodigheten som tok overhånd og drivhuset som fortsatt står hos eksen. Skal hente det så snart snøen går, men i mellomtiden er det godt å ha et 4. soverom som ikke er i bruk.

I stedet for å så blomstene først og siden prikle skal jeg i stedet teste en teori. Jeg bestemte meg nemlig for at et par brett til egg kunne fungere som små minipotter. Når frøene begynner å spire og bli små planter skal jeg flytte jordklumpene over i større potter. Vet ikke om det er noe fornuft i tanken min, men det fine er at jeg står fritt til å eksperimentere så mye jeg vil. Hvis det ikke var en god ide får jeg bare la være å gjøre det en annen gang 😉

Nå står alle tre baljene med lokk inne på soverommet og venter på at frøene skal spire og plantene titter ut av den mørke jorden. Tanken med å ta på lokkene er å unngå småfluer og å beholde fuktigheten i jorden.

Blomstene skal bl.a. brukes i blomsterveggen jeg har planlagt på bod-veggen min. Et morsomt prosjekt som Nora fant på Pinterest, og som det blir morsomt å prøve ut. Snart finner jeg frem plank, sag, skruer, drill og beis.
Nysgjerrig? Så fint! Jeg skal vise dere når jeg setter i gang med prosjektet 🙂