Urolige tanker

Av og til får jeg fryktelig dårlig samvittighet ovenfor ungene. Det er jo ikke deres feil at foreldrene deres skilles, men det føles som om det er de som betaler prisen i det lange løp. Pappaen bor der han har bodd hele tiden, jeg bor i mitt nye hus, men ungene må bytte bolig annenhver uke. Det føles ikke rettferdig at det skal gå mest ut over de. Men så vet jeg at jeg ikke hadde orket å være foruten de, og pappaen er jo også veldig glad i de. Dermed forblir situasjonen som den er. Når det først skal være slik er jeg glad for at de er så store som de er. Det hadde vært enda vondere hvis de var 5 og 8 i stedet for 15 og nesten 18. De forstår det som skjer og de er stort sett flinke til å si hva de tenker og si i fra hvis de reagerer på noe. Jeg håper av hele mitt hjerte at de har det bra på tross av pendlingen.

Helgen min bar preg av litt for høy tankevirksomhet og et alt for stille hus. Jeg våknet tidlig og var ute og brøytet snø halv åtte om morgenen lørdag og klokken åtte på morgenen søndag. Heldigvis er jobben bare blåbær når jeg vet at traktoren kommer og tar resten litt senere. Jeg behøver bare å rydde der hvor han ikke kommer til.
Så gjorde jeg litt forskjellig i huset, gikk meg en tur begge dagene og forsøkte å finne noe fornuftig å bruke tiden min på. Søndag ble jeg så rastløs at jeg bakte en ladning boller. Fant en oppskrift på luftige boller fra Ida Gran-Jansen som så fristende ut, men min personlige vri ble ikke helt vellykket. Bestemte meg nemlig for å ha sjokoladebiter i bollene, men hadde i sjokoladen litt for tidlig. Dermed ble det sjokoladeboller i stedet for boller med sjokolade.

Slik så de ut FØR steking 😉 

Og slik så de ut etterpå. Nam 🙂

Lørdag gjorde rastløsheten utslag i en ny ladning med karamellfudge. Dette er 3. gangen jeg lager de, og de er knallgode.

Denne uken er det deilig med liv i huset mitt, så det er godt.
Ha en innholdsrik uke!

3 thoughts on “Urolige tanker

 1. Hei Hege.
  Tror du ikke at det var overgangen fra å ha de i 8 uker til et veldig stille hus som ble et lite sjokk. Ungene er så store, og dere har sikkert pratet om det, da sier de vel som du sier, hvordan de har det. Men skjønner godt tankene dine, men tror ikke du skal plage deg selv med de tankene, unger er tilpasningsdyktige, og heldigvis er de så store at det er lettere å prate med de. Det går seg til Hege, og de har det helt sikkert bra hos stor også, som du sier, han er jo også glad i de. Helgen er vel værst, prøv å besøke noen, Gry eller venner en av dagene eller hos Gry, overnatt en gang iblant, ikke vær redd for at du bryr noen, for det gjør du ikke. Vi mennesker er så rare sånn.
  Jeg måtte bare skrive litt sånn jeg tenker, og hjelper det, er det bra.
  Uansett, ha en flott dag Hege, med de flotte ungene dine, og senk skuldrene og nyt den uken dere er sammen, (noe jeg vet dere gjør ) og vips så er uken de er borte gått og dere er sammen igjen.
  Bare noen tanker fra en mamma og mimmi, hils så mye til ungene.
  Stor varm klem til dere. ❤❤❤

 2. Du er flink Hege. Jeg slapp å ha deling av “ungene” da de var 27 og 31 da jeg flyttet. Og de hadde jo flyttet ut. Men den dårlige samvittigheten var allikevel der. Men alt går seg til med årene. Apropo karameller, hvor lenge koker du massen? Mine ble for bløte de jeg lagde til jul.

  1. Hei.
   Takk for koselig svar 🙂
   Ang. karamellene så står det at de skal koke 10-15 min i oppskriften. Jeg koker de i tilnærmet 15 minutter. Det er også viktig å røre hele tiden. Jeg slurvet med å røre 2. gangen jeg laget karamellfudge og da ble det ordinære karameller i stede for karamellfudge 😉

Comments are closed.