Prosjekt 2 – Kjøkkenbord

Som dere kanskje husker så hadde jeg 2 prosjekter som jeg handlet og kappet materialer til helt i begynnelsen av januar. Det første var reolen som jeg satte på boden min. Prosjekt nr 2 var nytt kjøkkenbord. Inspirert av bordene som svogeren min hadde bygget til hytten til han og søsteren min så bestemte jeg meg for å prøve å bygge meg nytt kjøkkenbord.

Nå er jobben fullført, og jeg er riktig så fornøyd med resultatet selv om jeg får skryte litt av meg selv 🙂

Slik så puslespillet ut da jeg begynte lørdag for ei uke siden.

Selv om jeg har tegnet bordet og kappet til materialene selv så var jeg faktisk litt redd for å begynne på monteringen. Tenk hvis det ikke ble helt firkantet. Tenk hvis jeg ikke hadde beregnet riktig, kappet riktig osv, osv.
Da var det godt å ha frøkna mi der. Hun ga meg et verbalt tupp i baken, så da var det bare å sette i gang. Hva var det verste som kunne skje liksom 😉

Rammen til bordet:

På med bein…..

…. og så avstiving i hjørnene så det skulle bli stødig og stabilt.

Ferdig understell!

Og så laget jeg bordplaten som en egen del. Den blir ikke festet til understellet før hele bordet er ferdig. Planken i midten ble fjernet da bordplaten var ferdig.

Satt sammen for å se at det passer som ønsket.

Maling til understellet, beis og lakk til bordplaten. Etter anbefaling på fargehandelen kjøpte jeg gulvmaling til understellet. Den tåler mer enn veggmaling og vil ikke være så sårbar for føtter og annet som vil komme til å treffe det fra tid til annen. Farge Klassisk hvit.

Måtte tenke et par dager før jeg bestemte meg for farge på bordplaten, men jeg endte opp med svart. Tenkte egentlig en grå/sort, brun/sort, men det fikk jeg ikke tak i, så da ga svaret seg selv.

Det så litt overveldende ut da jeg smørte det på, men etter en runde med svamp for å fjerne overflødig beis fikk jeg igjen se trestrukturen slik jeg ønsket. Mulig jeg pusser over litt til med sandpapir før jeg lakker. Bare for å se enda litt mer av strukturen, og for at det ikke skal bli så hardt.

Beisen kom på onsdag og torsdag gikk jeg løs med maling på understellet. Malte et strøk så snart jeg kom hjem fra jobb. Bra ivrig kan jeg love deg 🙂

Da klokken var halv ti på kvelden var malingen så tørr at jeg kunne pusse lett over hele understellet for å fjerne eventuell trebust som hadde reist seg, og med glatte flater var det for fristende å gi det strøk nr 2. Var ferdig kvart over ti.

Fredag våknet jeg før vekkerklokka og sto opp slik at jeg kunne rekke strøk nr 3 før jeg måtte dra. Det føltes som en bonus, for da visste jeg at jeg kunne sette på bordplaten når jeg kom hjem fra jobb.

Ved å ha bordet i to deler blir det lettere å få et godt resultat.

Er skikkelig godt fornøyd med resultatet! Stolene passer jo ikke perfekt, men de er ikke mine. De hører til spisestuen som jeg passer på for forrige eier. Men det er nettopp denne spisestuen og stolene som var inspirasjonen min for å velge dette utseendet på bordet, og jeg kommer nok til å velge brun bordplate når jeg skal bygge nytt spisestuebord til våren. Synes bare at sort passet best på kjøkkenet siden jeg har hvite skap og sort benkeplate der.

Ble anbefalt å vente minst en uke med å lakkere bordplaten etter at den var beiset. Dette for å være helt sikker på at den er 100% tørr, for ellers risikerer jeg at lakken ikke vil tørke skikkelig (og da blir den klissete og guffent)
Ferdig og klart til å spise frokost 🙂

3 thoughts on “Prosjekt 2 – Kjøkkenbord

  1. Ja, som sagt tidligere. Du er et unikum som jeg er stolt over å være tante til.??

Comments are closed.