Alternativ til hel kalkun

Vi har tradisjonell kalkun til middag på nyttårsaften, men i stede for å stuffe en hel kalkun velger jeg i stede å stuffe en brystfilett. Fant for mange år siden en oppskrift på stuffing på nett og har brukt denne siden. img_6583Eneste forskjellen er at jeg ikke bruker stuffingen alene, jeg blander den i ca 400 gr medisterdeig. Så åpner jeg opp filetten etter beste evne og fyller den med stuffing. Det er lurt å være litt kreativ med snittingen av kjøttet for å få størst mulig kjøttflate. På den måten får jeg dekket til all stuffingen og så snører jeg kjøttstykket til slutt. img_6570img_6573img_6576

Når filetten er ferdig stuffet bruner jeg den på utsiden i en stekepanne. Dette kan godt gjøres litt tidligere på ettermiddagen slik at det bare gjenstår å putte den i stekeovnen med termometer når det gjenstår ca 1,5 time til middag.img_6577

Disse bildene er fra en tidligere nyttårsaften, men prosedyren blir den samme i år. Kalkunen, medisterdeigen og alt det andre ligger i kjøleskapet og venter på at jeg skal begynne på kveldens middag. Jeg serverer kalkunen med timianpoteter, løk- og sjampinjongstuing, aspargesbønner, brokkoli, portvinsaus og bearnaisesaus.IMG_3204