Bitte lille

Da er nok en dag nesten over. Sitter her med litt godt i glasset og koser meg med den gode følelsen av å ha hatt en fin dag.

Synes egentlig at vi har vært ganske flittige i dag også. Var riktig nok ikke så tidlig oppe (09,15) men det kom rett og slett av at jeg hadde litt tungt for å komme meg i seng i natt. Da ungene var i seng dumpet jeg ned foran tv`n og ble sittende og se en koselig film. Dermed var klokka ca 02,00 før hodet traff puta.
Kom til gjengjeld godt i gang fra morgenen av i dag og da frøkna satte i gang med å lage frokost, begynte jeg å tømme fryseren. For en liten stund tilbake har en av oss vært uheldige og fått lagt noe i fryseren slik at lokket ikke har kommet skikkelig igjen. Dermed hadde den iset veldig ned da jeg oppdaget det, og det igjen gjorde det nødvendig med en avising. Med 5 bøtter varmt vann i fryseren tok det ikke lang tid før isen slapp. En kjapp vask og så var den klar til å fylles igjen. Frøkna insisterte på en ryddejobb samtidig, så nå er systemet enda bedre der enn det var fra før av.

Med planer for både morgendagen og selvfølgelig julaften var det på sin plass å få opp juletreet i dag. Var jo og kjøpte det for en måneds tid siden, så jeg var spent på å se hvordan det ville ta seg ut hos oss. Stua mi er ikke så veldig stor, så det var egentlig ikke plass til det der. Men romløsningen her gjør at stue og gang i praksis er ett og samme rom, så derfor havnet juletreet i gangen.

Synes det er skikkelig flott om jeg må få si det selv. Jeg hadde luftet noen tanker om hvordan jeg ønsket å pynte det, og så hadde selvfølgelig frøkna mi noen klare tanker selv også. Det vil si, tankene var ikke så klare i utgangspunktet. Hun hadde nemlig på forhånd sittet og kikket på diverse pyntede juletrær på nett og var egentlig ganske motløs. Tror det var en blanding av tenåringshormoner og motløshet. Men jeg fikk lurt henne i gang, og da viste det seg at hun egentlig hadde en klar tanke om utseendet allikevel. Blått og sølv passer godt inn i vårt nye hjem 🙂

Etter en tur hjem til huset til pappaen til ungene (hvor frøkna hentet litt forskjellig hun ønsket å ha her) og en liten handletur etterpå var vi klare til å fortsette arbeidsøkten vår. Frøkna fikk hjelp av broren til å installere SIM`s på min pc mens jeg satte i gang med juledesserten vår. Som jeg har fortalt tidligere skal vi feire med hele min familie på hytten til søsteren min (og familien hennes). Min oppgave i den sammenheng er å lage karamellpudding til dessert, og nå er den ferdig og står i kjøleskapet. Har ikke laget det før, så jeg prøvelaget en for et par dager siden også. Bare for å være på den sikre siden. Det gikk greit da, og jeg tror det gikk greit i dag også 😉

Nå er de siste julegavene pakket inn og det er på tide å ta kvelden. Så snart junior er i seng er det min tur. Har hatt en flott dag i dag, og i morgen blir det tur til Svelvik for å feire mammaen min. Hun og pappa har tradisjon for å samle alle på hennes side på ettermiddagen lille julaften. Det blir kjempekoselig å se alle sammen. Det er jo ikke alle jeg ser så ofte, så det blir nok en fin dag. Før avreise dit skal ungene og jeg pakke alt som trengs til julefeiring på fjellet slik at vi slipper å styre med det når vi kommer hjem. Reiser tidlig på morgenen julaften, og så kan julefreden senke seg over oss alle.