Kos med besøk

I går fikk vi kjempekoselig besøk av mine Thailandsfarende foreldre. De har vært borte i 2 mnd og kom tilbake for 1 uke siden. Siden vi var bortreist i helgen passet det ikke at de kom før i går.
De kom allerede før jeg var hjemme fra jobb, så da ungene kom fra skolen fikk de en koselig overraskelse da de oppdaget at Mimmi og Beste var der allerede. Det var gjensynsglede 🙂

Da jeg planla gårsdagens middag sammen med Nora fant vi ut at vi ønsket en litt “julete” middag. Vår løsning på det var Crispy pork, som de kaller det i Thailand. Det vil si en wok med ribbe og sprø svor. Til denne valgte vi en sur-søt saus og rosenkål. Hva sier vel jul mer enn ribbe og rosenkål? Kombinert med Thaimat synes vi at det var en morsom vri.

Etter middagen var det på tide å benytte seg av krumkakejernet som Mimmien hadde tatt med seg. Ungene er veldig glad i krumkaker, så de var lykkelige over å få en ladning i hus. Passet samtidig på å lage en del “skåler” til dessert senere i jula. Krumkakeskåler med multekrem eller annen krem med syltetøy er nam, nam.

I tillegg laget jeg en ladning med Munker. Det er en sørlandstradisjon (og en dansk tradisjon) som jeg falt for noen år tilbake da vi var på julemarked i Risør. Enden på visa den gang var at jeg gikk rett på nett da jeg kom hjem og bestilte munke-jern. Det har ikke akkurat blitt utslitt i ettertid, men nå måtte det frem. Vi skulle nemlig ha julefrokost på jobb neste dag og jeg hadde avtalt å steke munker. Dermed var det påkrevet å friske opp steketeknikken. Etter en full ladning hjemme var jeg klar for oppgaven på jobb neste dag.

I dag startet arbeidsdagen min 06,45 siden jeg hadde meldt meg til kjøkkentjeneste i forbindelse med julelunsjen. I løpet av ca 1,5 time på morgenen stekte jeg nok ca 100 munker, og de ble tatt vel imot 🙂

I tillegg til stekejobben hadde jeg tatt på meg ennå en oppgave denne morgenen. Vi ansatte i banken har nemlig et fast trekk på 50,- hver mnd som brukes til å støtte 2 gode formål. Det ene er en skole i Gambia, og den andre er Barnekreft-avdelingen på Drammen sykehus. Når året er over har vi et lite overskudd på gavekontoen vår, og det pleier vi å gi bort i julegave. De ansatte har kommet med forslag til mottakere og så stemmer vi over det. I år som en del år tidligere ble mottakeren Røde Kors Barnehjelpen. Pengene (5.000,-) blir da brukt til matkasser som gis til familier som trenger ekstra hjelp i julen. Nytt i år var at ledelsen i banken matchet vår gave og ga ytterligere 5.000,-

Jeg hadde som tillitsvalgt gleden av å dele ut gaven på vegne av kollegaene mine. Det jeg ikke var klar over da jeg sa ja til dette var at det inkluderte intervju i lokalavisen og av lokal-tv kanalen. Avis-saken var grei, men å se seg selv på tv var ikke så gøy. Men det gitt brukbart, og det gikk til en god sak.

Da dette var gjennomført var det omsider tid til å sette seg og spise. Nam!