Karamellfudge med maldon havsalt

Etter innlegget mitt i går fikk jeg spørsmål om oppskriften på karamellfudge, og den kan dere jo gjerne få. Det er oppskriften til Ida Gran-Jansen.

Ingredienser

130 g smør
1 boks kondensert melk søt (ikke Vikingmelk)
2 ts lys sirup
2 klyper maldon havsalt
150 g brunt sukker
100 g hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt og sukker. Rør godt om.
  2. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker.
  3. La koke i 10-15 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere.
  4. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.
  5. Kle en firkantet 20×20 cm form med bakepapir og hell i fudgen.
  6. Sett i kjøleskapet og la stå i 2-4 timer eller natten over til den har stivnet. Kutt i firkanter og server.

Formen jeg brukte var en firkantet kakeboks på ca 20×15 cm. Synes resultatet ble veldig bra, så det er ikke viktig om du ikke har akkurat den størrelsen om står i oppskriften 🙂

Frøkna mi synes at det smakte litt mye sjokolade, så et alternativ kan være å halvere (eller fjerne) sjokoladen. Selv synes jeg de var nyyyydelige 😀