Ut på gavejakt

Det er rart hvordan vi adopterer idèer fra andre og gjør de til våre. Ikke bare det, men vi videreutvikler de også. Før vi vet ordet av det har de fått et eget liv, og vi henger med etter beste evne.

Hva jeg snakker om? Black Friday!
Black friday er alltid dagen etter Thanksgiving i USA. Den var ment å være starten på julegavehandelen.
Det er altså ikke en norsk ide, men du verden så ivrige vi er etter å bli med på moroa, og vi “tar den helt ut”. Nå har vi ikke lenger bare Black friday, vi har Black Week også, og nå i helgen er det Black Weekend. Handlegalskapen bare griper om seg, og vi er villig med på den.Bilderesultat for black friday

Høres jeg negativ ut? Ja kanskje, men jeg er ikke egentlig det. Jeg liker muligheten til å handle julegaver til reduserte priser, men jeg tror hemmeligheten er å faktisk bare kjøpe det du hadde kommet til å kjøpe uansett. Bare til mye bedre priser. Når Black friday kommer forsøker jeg å ha handlelistene mine klare på forhånd, og når dagen så kommer så jakter jeg gode priser på det jeg uansett skulle kjøpe. I noen tilfeller har jeg ting jeg ønsket å kjøpe, men som jeg synes var for dyre i utgangspunktet. Da er Black friday en fin mulighet til å kjøpe de allikevel, fordi de da har en spiselig pris.

Nordmenn handler for 4 milliarden på Black friday. 4 MILLIARDER!
Det er et svimlende høyt beløp. Var alle kjøpene nødvendige? Antageligvis ikke. Jeg vil tro det er mange som “tok litt av” og kanskje sitter igjen med litt vondt i magen i dag.

Om jeg var med på galskapen i går? Ja da, det var jeg.
Jeg dro tidlig fra jobben, tok med ungene og dro på Buskerud storsenter. Der handlet ungene julegave til meg, og til sin far. Jeg betalte for den de skal gi til meg og så håper vi at pappaen betaler for den som han skal få 😉
På julegavelisten min ble det haket av for ganske mange ferdige gaver. Jeg håper alltidi å bli ferdig med hele listen når jeg drar på julegavehandling, men sånn blir det jo som regel ikke. I dag skal jeg sjekke hva som gjenstår og forsøke å planlegge de siste gavene. Ser jo ikke bort fra at det er en del gode tilbud nå i helgen også, så det er fortsatt muligheter. Netthandel er jo også en naturlig del av julegavehandlingen, så det vil å komme litt gaver derfra også.

Håper dere ikke tok helt av i går, men fortsatt har igjen penger til resten av julemoroa. Og skulle det fortsatt være penger igjen på konto som brenner etter å bli brukt så er det bare å vente et par dager, for da er det Cyber Monday 😀Bilderesultat for cyber monday