Status vekt

Da jeg kikket meg i speilet i dag tidlig begynte jeg å tenke på alt som har skjedd det siste året. Det er jammen ikke lite, og heldigvis visste jeg ikke om noe av det den gang.

I oktober -17 gikk jeg på vekta som vanlig, og nok en gang likte jeg ikke det jeg så. Jeg var usunt overvektig og hadde en BMI på 32,6.
Som en del andre oktobermåneder fikk jeg endelig viljen til å forsøke å gjøre noe med det. Rart det der med meg og oktober. Det er av en eller annen grunn den mnd i året der jeg omsider klarer å omstille hodet mitt og ta tak i kostholdet mitt. Så også i fjor. Jeg satte i gang med 5-2 dietten og innen jul hadde jeg gått ned 11 kg. Jeg var kjempefornøyd med meg selv.

Så kom julen. Tidspunktet da noe annet veldig viktig i livet mitt skulle komme til å forandre seg. Begynnelsen på slutten på ekteskapet mitt.
Etter som jeg beveget meg inn i det nye året ble situasjonen bare verre og verre, og da vi kom til april/mai var det på det verste. Som en naturlig konsekvens av dette mistet jeg matlysten, og de neste månedene gikk jeg ned 12-13 kg til.

Nå er vekta mi det jeg drømte om at den skulle ende opp for et år siden, men jeg unner ingen denne måten å nå idealvekten på. “Aldri så galt at det ikke er godt for noe” har jeg sakt mange ganger når jeg har fått komplimenter for vektnedgangen min, og det er sant for min del. Totalt har jeg nå gått ned 23 kg og forsøker å stabilisere vekten min. Jeg vil ikke tillate meg selv å gå opp igjen. Min BMI er nå på 24,4 og jeg er akkurat innenfor det som er helsemessig gunstig for meg. Jeg er ikke tynn, men jeg føler meg passe slank. Jeg er tross alt ikke så veldig høy.

I tiden fremover har jeg også andre planer og ønsker for det nye livet mitt, men de skal jeg fortelle om en annen gang.

One thought on “Status vekt

  1. Du er veldig fin nå Hege, all ære til deg, selv om jeg skal være enig i at de siste kiloene rant av på en vond måte. Men du har all grunn til å være stolt av deg selv i dag. Jeg leser mellom linjene at du begynner å få det mye bedre nå, og det varmer.
    Du er flott og har en god utstråling som får de rundt deg til å føle seg bra, det viser seg og så i jobben din, tror du er veldig godt likt der også. Fortsett å være den du er Hege, selvtilliten din fikk en knekk, men den skal på ingen måte få lov å knekke deg, det er du for god til. Løft hode og møt de nye dagene som ligger uåpnet forran deg. Er sikker på at du har mye godt i vente.
    Kos dere på bursdag søndag, veldig glad i dere tre. ??

Comments are closed.