På topp

Nå er det så flott ute! Det er grønt i grønt i mange nyanser og innimellom alt det grønne kommer det litt forskjellige fargeklatter. Jeg er så glad i utsikten fra kjøkkenvinduet vårt. Grønne jorder, grønn ås, den gamle gården på andre siden av veien og en flott blå himmel over det hele.

Fjorden har nådd sin topp og har faktisk begynt å synke litt. I løpet av et par uker ser vi nok plenen vår igjen. Håper bare at svanene ikke har ødelagt plenen fullstendig innen den tid. Det er tydeligvis stas å spise plen, for støtt og stadig ser vi bare rumpa på svanene som forsyner seg av gresset. Vi forsøker å skremme de bort, men det varer sjelden lenge av gangen.

Hjørnebedet mitt ved uteplassen begynner å vokse seg til, men tujaen er så som så. Får gi den sommeren og se om den bedrer seg.

I drivhuset har slangeagurkene mine begynt å spire. I den ene balja har begge frø stukket hodet over jorden, og i den andre baljen er det bare en synlig spire. Håper nr 2 der også viser seg i løpet av noen dager, men ellers får jeg klare meg med 3 planter i år.

Onsdag var jeg hos reguleringstannlegen med Nora og på vei hjem igjen stakk vi innom et gartneri. Der kjøpte vi med oss 6 jordbærplanter, 2 tomater (cherry og vanlig) og ei rosebusk.

I går kom omsider alle plantene i jorden. Jordbærene fikk flytte inn i den ene pallekarmen min, tomatene fikk hver sin 20 ltr bøtte og rosen kom i bakken ved verandaen. Nå håper jeg bare at alt sammen vil trives og spire.

I pallekarm nr 2 kommer det sukkererter, men der har det bare så vidt begynt å spire, så jeg venter litt med å plante de ut. Er jo greit å se forskjell på de og ugresset slik at vi ikke luker de bort 😉

Ha en super 2. pinsedag!