Ny tur

Da er jeg tilbake etter 3 dager på tur til Skagen. Det er mye tid som går bort på reise, men torsdagen var lang og spennende.

Ekstra interessant ble det nå som det er brudd i forhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge. Når de tilbyr vilkår som i praksis gir negativ lønnsdannelse, ønsker å fjerne seniorgoder OG, som om ikke dette var ille nok ønsker de å utvide normalarbeidsdagen slik at den varer ti kl 2100 om kvelden. Det vil si at arbeidsgiverne våre kan skalte og valte med oss arbeidstakere og kreve at arbeidstiden vår forskyves til tider som gjør at vi kan risikere å måtte jobbe til klokken ni på kvelden uten overtidsbetaling eller annen kompensasjon. For en næring hvor vi blir stadig mer digitale henger det ikke på greip at dette skal være nødvendig. Dette punktet i seg selv er verd å streike for, og det er vi villige til.

Jeg har tatt masse bilder som jeg har lyst til å dele med dere, men akkurat nå befinner jeg meg på årsmøtet til Buskerud arbeiderparti, og her blir jeg ut morgendagen. Dermed får jeg ikke redigert bildene mine, og må drøye til jeg er hjemme igjen.

Kommer sterkere tilbake 🙂