Dåp på låven

I går var vi i dåp på Solumsmoen i Sigdal hvor datteren til mannen min bor med familien sin. Minstemann Mikkel skulle døpes og vi møtte opp i Solumsmoen kapell klokken elleve.

Etter dåpen var det “fest” på Låven, eller Hildes Tradisjonsmat som det egentlig heter. Den låven hadde et indre som overrasket meg. Visste strengt tatt ikke helt hva man kunne vente seg, men jeg visste jo at det var et selskapslokale der. Men “krystall”-lysekroner i taket var ikke helt forventet.

Det var lyst og luftig og det var veldig god plass. Bodene var lekkert pyntet og på menyen sto koldtbord med karbonader, spekemat, røkelaks, salat og annet tilbehør. Alt hjemmelaget på gården selvfølgelig og veldig godt.

Etter mat og en lang god pause hvor maten fikk synke og vi gjestene luftet oss og skravlet var det tid for kaker. Disse var medbrakt og bakt av diverse familiemedlemmer.

Det er mange morsomheter på denne låven. Det er benyttet masse gamle godbiter som nok er funnet på gården og i hovedhuset, og en av disse er denne gamle dynamittkassen. Nå benyttet til oppbevaring av duker, men merkene på kassa forteller sin egen historie. Stilig 🙂 

Et sted i låven var det en fornem gammel sofagruppe, og et annet sted var det samlet litt forskjellig som f.eks en gammel vev, hesteslede, mer fine møbler osv.

Fikk vite at lokalet er fullbooket hver helg hele sommeren, og jeg vil tro at dette er et godt sted å ha både brylluper, jubileer og andre festlige sammenkomster. Her ligger alt til rette, så da gjenstår det bare å fylle lokalet med de man ønsker å være der sammen med 😉