Det går fort

Noen tryller i hagen vår. Det skjer i alle fall store forandringer, og det går fort.

Da jeg kom hjem fra jobb tirsdag så jeg at isen hadde sluppen langs land. Jeg forsto at det bare var snakk om timer før den var borte, og det fikk jeg jammen rett i. Jeg hadde nok bare vært hjemme et par timer før jeg så at det alle rede hadde skjedd. I det ene øyeblikket var isen der, og i det neste var den borte. Det lå bare igjen rester av isflak langt ute på fjorden.
Men ikke bare var isen borte, snøen hadde plutselig begynt å få hull i seg den også. Plutselig kunne jeg se en grønn flekk i alt det hvite!

Torsdag var det ingen tvil om at snøen hadde tapt for våren. Det var stor ring rundt treet i hagen og på nedre delen var det nå mer grønt enn hvitt. Yey!!

Det er ikke tvil om at hele husstanden er våryre nå. Den “gale” frøken Nora hadde faktisk årets første bad allerede søndag for ei uke siden. Da hadde hun gått rundt her og mast om å få bade i mange dager allerede. Aller helst hadde hun nok hugget hull i isen, men det var ikke så mye gehør for det hos mammaen 😉 Men da hun besøkte ei venninne søndag lånte hun klær der og hoppet altså til vanns der. Der var isen borte, men naturlig nok ikke snøen. Jentene måtte derfor vasse gjennom snøen på vei til vannet, og resultatet av det er et par veldig såre legger. Den harde snøen blir jo skarp mot naken hud, men jeg er ikke i tvil om at hun hadde gjort det igjen hvis hun fikk valget.

I går ble det avbrekk i fredagsvasken med ballettøvelser på rekkverket til verandaen. Flotte frøkna mi 🙂

Slik ser hagen ut akkurat nå. Stadig mindre snø og stadig mer grønt. Hekken til høyre i bildet lå flat under snøen i hele vinter fordi jeg sviktet med klippingen i høst. Jeg må innrømme at jeg ikke helt hadde troen på at den skulle klare å reise seg igjen, men det har den jamme gjort. Det blir trolig en real reduksjon på høyden nå veldig snart, så får vi en fornøyd hekk senere i sommer. Kanskje de minste buskene som ble plantet noen år senere enn de store også klarer å henge med og se ut som om en del av helheten de også?