I dur og moll

Da junior gikk på ungdomskolen var gitarundervisning obligatorisk i musikktimene. Det synes han ikke var så veldig interessant, så det fikk ikke noe oppmerksomhet ut over det som ble utført i skoletimene.
Nå går frøkna vår på ungdomskolen, og hun har satt seg fore at hun skal gjøre det bedre enn broren sin. Det inkluderer å traktere gitaren.

Nå på nyåret bestemte hun seg derfor for at hun trengte en gitar her hjemme slik at hun kunne øve. Det var selvfølgelig helt i orden for oss, men vi ga henne oppdraget med å forsøke å finne en aktuell gitar selv. Hun fikk noen tips om hvordan hun kunne spesifisere søket sitt, og så begynte hun å kikke på Finn.no. Jeg kunne ikke dy meg for å søke litt jeg også, så av og til kom jeg med forslag til gitarer når jeg hadde funnet noen som så greie ut og som var i grei kjøreavstand. Men noen avgjørelser var det ikke enkelt for henne å ta. Etter hvert gikk nok gitar-søkingen litt i glemmeboka. Hun var klar på at hun ønsket seg gitar, men å søke var ikke så morsomt.

For en måneds tid siden trodde jeg faktisk at hun skulle komme seg i mål, men så svarte ikke selger på mailen som frøkna sendte. Deretter har tiden gått uten at det har kommet gitar i hus. Har nok hatt en følelse av at hun håpet på at vi (les: jeg) skulle finne en passende gitar for henne, og dermed gikk tiden.

Men så hadde hun flaks, for ønsket hennes gikk i oppfyllelse. På søndag så jeg nemlig en gitar som ble annonsert på Kjøp-salg på Facebook. Den var en snau halvtimes kjøring unna og kostet bare 500,-. Da jeg viste den til frøkna ble den godkjent, og på tirsdag hentet jeg gitaren.

Så var det neste utfordring, nemlig å få stemt gitaren. Ingen av oss har noen gang stemt en gitar, så dette kunne bli interessant. Løsningen ble et søk på uTube, og i tillegg fant jeg en gitar-stemme-app. Med en kombinasjon av disse to er nå gitaren stemt etter beste evne. Den er ikke bra, men god nok til at hun kan øve seg på grep. Den videre planen er å kjøpe tuner til stemming. Den settes på gitaren og hjelper til med å finne riktig tone når man ikke har godt nok gehør selv. Kjekke saker!
Det finnes da løsninger selv om man er grønnskolling. Øvelse gjør mester 😉

2 thoughts on “I dur og moll

Comments are closed.