Vårrull-søndag

Helgen begynner å nærme seg slutten og selv om jeg ikke føler at jeg har utrettet så all verdens mye så har jeg da fått gjort litt forskjellig for det.

I går hadde ungene og jeg lat dag. Var en tur og handlet, Nora var en tur hos frisøren og så vendte vi nesa hjemover igjen. Mens kyllingen tinte så vi en komedie sammen før jeg begynte med matlagingen. Da maten var ferdig og godt på plass i magen ble resten av kvelden tilbragt med beina på bordet foran tv`n.

I dag sov jeg lenge og våknet faktisk ikke før litt over ni. Ungene sto opp like etter meg og etter frokost satte jeg i gang med å lage vårruller. Det var vel egentlig det eneste jeg på forhånd hadde bestemt meg for å gjøre i helgen. Holdt på ca 3 timer totalt, og nå ligger 40 vårruller i fryseren.

For de som liker vårruller, men ikke har laget det selv så foreslår jeg å prøve den oppskriften jeg følger. Du finner den her.

Den største jobben er i grunn å kutte opp grønnsakene på forhånd.

Når kjøtt/karbonadedeigen er stekt blandes den med grønnsakene. Jeg tok opp i kålen og løken først, og da dette hadde blitt litt mykere tok jeg opp i resten. Har stor stekepanne med høye kanter, men det er måte på hvor mye det er plass til på en gang. Derfor kan det være lurt å gjøre det slik.

Vanligvis kjøper jeg pakke med 30 vårrullark, men sist kjøpte jeg typen som er litt mindre i str, og til gjengjeld er det 40 i pakken. Hvilke størrelse du velger avhenger jo av hvor store du liker å ha vårrullene dine 🙂

Når blandingen er klar til bruk  tar den mindre plass i pannen.

Mitt tips til de av dere som ønsker å prøve dere på vårruller er at dere bare steker opp de dere har tenkt til å spise der og da. Hvis dere skal fryse bort deler av produksjonen bør disse være ustekt. Det er bedre å tine de og steke de for første gang når de skal nytes. Jeg legger de utover ei langpanne og setter de i fryseren. Når de er ferdig frosset putter jeg de i en brødpose, og der ligger de og venter på å bli spist 😀