Et lysere sinn

Tirsdag var det omsider mulig å få tak i ny maling, og jeg møtte gemalen på Jernia på ettermiddagen. Vi ønsket oss en lys, kald gråfarge og valget falt på fargen Skumring. Den har et snev av blått i seg, men jeg foretrekker det fremfor gult.

Vel hjemme igjen tok jeg meg ikke tid til middag en gang før jeg satte i gang. Det var så deilig å se den mørke blåfargen forsvinne under den nye lyse, og selv om den nye fargen ikke akkurat så lys grå ut etter første strøk så var den uansett herlig annerledes.

Da spannet var tomt hadde 2 av 3 vegger fått to strøk, og vi ble derfor nødt til å kjøpe et spann til. 3 liter er jo ikke så mye, men hvis det ikke hadde vært for at fargen under var så mørk så er det godt mulig at det hadde holdt. Da hadde jeg jo ikke trengt så generøse mengder på hvert strøk.

Onsdag ettermiddag satt jeg i gang igjen, og jeg malte like gjerne et tredje strøk også. Da slapp jeg å lure på om det var nok, og fargen var garantert slik den skulle være.

Nå er badet så deilig lyst, og akkurat som den blå fargen gjorde meg tyngre til sinns for hver gang jeg var inne på badet så gjør denne lysegrå meg lettere til sinns for hver gang. Det er et lite snev av lilla i fargen, men jeg er superfornøyd. Bildene over er fra torsdag morgen, for jeg klarte ikke dra på jobb før jeg hadde fått opp knaggrekken og dorull-holderen igjen. Da var jeg skikkelig lei av å ha håndklær hengende på dørhåndtak og over stolrygger andre steder. Det var på høy tid å kunne henge de opp på en ordentlig måte på badet igjen. Slik var det med dorullen også, for den sto litt her og litt der. Nå kom den seg igjen på rett plass. Det var godt å få ting på plass igjen.

Da jeg kom hjem på etter middagen hadde Nora og pappaen hengt opp skap og hyller igjen også, og badet var igjen fullt operativt. Dermed er “rotet” på plass igjen også, men det er jo ærlig talt et bad, ikke et utstillingslokale. Vi har planlagt å kjøpe et par høyskap som skal plasseres på venstre side (i stede for hyllene) og da får vi ryddet vekk resten av løsøret. Men enn så lenge får vi leve med rotet. Har hatt det slik i så mange år at litt mer tid ikke utgjør den helt store forskjellen.

Konklusjonen for påskeprosjektet er i alle fall at det er lov til å eksperimentere. Det er lov til å ta feil, og det er lov til å prøve på nytt. Jeg er superfornøyd med fargen vi endte opp med og den gir meg sommerassosiasjoner. Den gjør meg lett til sinns og selv om dette bare var en midlertidig ansiktsløftning for badet så har vi lært litt om hva vi skal ha i tankene når vi etter hvert skal velge fliser og pusse det opp fra topp til bunn.

Lørdagen er i gang. Gemalen har reist til Oslo på “Modellkommune-prosjekt” og kommer ikke hjem før i morgen ettermiddag. Vet ikke helt hva vi andre skal bruke helgen til, men vi skal i alle fall kose oss. Det må dere også gjøre 😀