Der gikk startskuddet

Mandag var en litt rar dag værmessig synes jeg. Midt på dagen begynte det å regne, og min første tanke var at nå kommer det til å bli farlig glatt ute. Heldigvis varte det bare 1-2 timer, og da jeg gikk til bilen etter jobb var det som om noe var forandret.

På vei hjem var det tanken datt ned i hodet mitt. Det som hadde forandret seg den dagen var rett og slett at den var et vendepunkt. Jeg merket det i kroppen og så det på veien, og ble bare sikrere og sikrere i min sak. Regnet den dagen var rett og slett startskuddet på våren. Fra nå av kommer det til å gå i riktig retning, og selv om det kan bli farlig glatt i overgangen (når all snøen skal smelte og blir til is midlertidig på kjølige kvelder og morgener) så går det rette veien.

Det var jo synlig forskjell bare fra i mandag…..…. til tirsdag.

I går hadde jeg bestemt meg for å hugge vekk litt av isen ved inngangspartiet hjemme slik at det ikke skulle bli så farlig glatt å gå der, men da jeg kom hjem hadde frøkna mi allerede både tenkt tanken og gjort jobben. En fin isfri sti var hugget opp, og smeltevannet fra taket rant nå på uni-steinen i stedet. Gårdsplassen er i ferd med å bli mindre morsom, så jeg tror kanskje jeg må ta meg en tur ut med spaden i løpet av uka. Kombinert med litt strøsand blir det forhåpentligvis brukbart frem til det blir mer bart.

Dette bildet tok jeg da jeg kom hjem i går. All den snøen som her ligger på garasjetaket var borte dag jeg kom hjem i dag. Da lå den nemlig i gårdsplassen langs hele langveggen, og hadde det ikke vært for at Nora var i gang med snøfreseren hadde jeg ikke kommet forbi med bilen.

Hun maktet ikke å ta alt, så etter at jeg hadde kjørt henne på ballett i dag tok gemalen og jeg en sjau og fjernet resten. Da gjenstår det bare at resten skal smelte også.

Uansett alt dette her så er det så deilig å kjenne på følelsen av begynnende vår!

Denne uka har gått i full fart for meg, og derfor har det vært stille fra min kant. I helgen var vi på Raw Air (skiflygning) både lørdag og søndag, så da forsvant de dagene. Mandager er alltid tettpakkede og i går rakk jeg bare så vidt hjemom før jeg måtte ut igjen på styremøte i Friskis&Svettis. Hadde en del som måtte gjøres etter det også, så da forsvant tiden min fort.

I dag hadde jeg ikke så mye på timeplanen, og i morgen tror jeg faktisk at jeg har helt fri. Deilig 🙂