Og borte var`n

I slutten av uken som var luftet jeg en ide for min kjære. Det var veldig på tide, og heldigvis var han med på notene.
Hva det var? Ikke det mest spennende akkurat, men veldig praktisk. Det var nemlig en handletur til Sverige. Vi har for vane å fylle opp fryserne 2-3 ganger i året med kjøtt og div. annet, og nå var det god plass til nye forsyninger.

Klokken ni lørdag morgen gikk vi i bilen, mens ungene valgte å bli hjemme. Var i Strømstad litt over halv tolv og gjorde et par ærend der før turen gikk til Stene som ligger på gamleveien like før Strømstad. Der pleier vi å handle karbonadedeig, ytrefillet, bacon osv. Det vi skal ha, men som de ikke har der, pleier vi å handle på Nordby kjøpesenter. Vi fylte alle kvoter og satte nesen hjemover. Var også en tur innom Vestby Outlet, for min kjære trengte litt forskjellig.

Det er rart hvor stor forskjell det er på snømengden her hjemme og nede i Østfold. Mens vi har passe høye brøytekanter og generelt mye snø, så er jordene langs veiene i Østfold nesten bare.

Det ble i grunn bare rot med mat den dagen, for alt som ble spist fra vi sto opp til klokken var bortimot seks på kvelden var en plate med Daimsjokolade på deling. På vei hjemover foreslo jeg derfor at vi kunne ta en tur innom Maitree som er en Thai-restaurant. Da var ikke gemalen vanskelig å overtale, så like etter satt vi og ventet på maten vår. Det blir ikke det samme å spise Thai-mat i Norge som i Thailand, men fy fela så godt det smakte uansett. Mmmm…

Vel hjemme igjen var klokka blitt åtte og vi hadde en smekk full bil som måtte tømmes. Vi ba ungene om hjelp og fikk alt både inn i hus og fordelt rundt omkring dit det skulle.

Det eneste som ble gjort med kjøttvarene den kvelden var at jeg med hjelp av M pakket 20 kg karbonadedeig i porsjonsposer, resten venter i kjøleskapet fortsatt. Så lenge kjøttet er vacuumpakket er det heldigvis ikke noe hast. Tar det i løpet av uken.

Siste post på programmet mitt lørdag kveld var at jeg satte en deig til focaccia og en brøddeig. Deretter tok jeg omsider kvelden 🙂

Søndag morgen dro gutta mine avgårde på feltstevne allerede klokken halv åtte. Selv satte jeg i gang ovnen og stekte først focaccia og deretter brød.

Gjett hva jeg spiste til frokost 😉 Deilig nystekt focaccia med oliven. Tok det bare på 1/3 av langpannen, for det er ikke alle som er like glade i akkurat det. Nystekt frokost med smør og spekeskinke, det er godt det!

Midt på dagen dro jeg på barseltreff med et par jenter som jeg har møtt jevnlig siden ungene våre var bare noen uker gamle. Det begynte med babymassasje på helsestasjonen da Nora var 6 uker gammel, og da kurset var ferdig noen uker senere fortsatte gjengen med barseltreff. Mange har falt i fra i løpet av 14 år, men vi tre treffes fortsatt. Nå har det faktisk gått 1 år siden sist, men det kommer nok bl.a. at ungene ikke lenger har interesse av å bli med. Når vi nå fortsetter å treffes blir det nok i hovedsak oss mammaene, men det er kjempekoselig å være bare oss også. Vi mangler ikke noe å snakke om, for å si det slik 🙂

Og så var helgen plutselig over. Borte vekk!