Deilig med litt fri

Høstferie er godt både for skoleunger og voksne. Jeg har ikke hatt hel ferieuke, men et par dager gjør godt det også.

Første feriedag var onsdag, og den begynte tidlig med frisørtime klokken 09,00. Da kommer man seg i alle fall kjapt i gang med dagen, og innen jeg var hjemme halv elleve (måtte handle litt også) var ungene i gang og klare for å finne på noe. Jeg hadde spurt de tidligere om hva de hadde lyst til å gjøre, og som de vanedyr vi gjerne er var kino et av alternativene. Vi har jo en tradisjon for kino og litt god mat, så det kom ikke som noen overraskelse.

Da jeg kom hjem onsdag bestemte vi oss derfor for Drammenstur med kinobesøk. Det var ikke all verden å velge mellom , men M ville gjerne se Jumanji. Nora hadde sett den tidligere, men så den gjerne igjen. Vi bestilte billetter på nett og kom oss i bilen. Var i Drammen ca kl tolv og gjorde et par ærend før vi bestemte oss for å spise på Lizzies. Det er også en tradisjon, og hvorfor bryte den når de har byens beste pizza. Nora har vært dårlig i ei uke nå, og det er nok influensaen som herjer. Formen var fortsatt ikke helg bra, så hun måtte snakkes litt varm før hun ble klar for mat. Det ble pizza på M og Lizzies spesial (salat) på frøkna. Bestilte også focaccia.
I et forsøk på å være fornuftig bestemte jeg meg for å spise litt av hvert. Trenger jo strengt tatt ikke så mye mat til lunsj. Frøkna kom ikke til å orke alt alene, og pizzaen til M var for 1-2 personer, så ingen skulle sulte.

Da pizzaen kom hadde de av en eller annen grunn laget stor størrelse i stede for den litt mindre, og dermed var det i alle fall mat nok. Vi spiste oss gode og mette og fikk med halv pizza og  to focacciabiter hjem. Det er jo for dumt å kaste god mat, så jeg tar alltid med restene hjem. Dermed kunne jo M kose seg meg pizza både til kvelds og frokost neste dag, og jeg nøt restene etter focacciaen.

Kinoen var morsom og alle var strålende fornøyde. Var hjemme igjen i seks-tiden og hadde en god følelse i kroppen etter en super dag.

Torsdag var min andre feriedag, og da kom vi oss sent i gang. Det ble rotete søvn den natten, så da gemalen dro på jobb bestemte jeg meg for å sove en time til. Da jeg våknet hadde plutselig den ene timen blitt til tre, og kvart over ti kom jeg meg omsider ut av sengen. Vekket ungene halv elleve og da jeg spurte hva de ønsket å bruke dagen til var det brettspill som sto på ønskelisten.

Fra klokken var tolv til den passerte seks satt vi pal ved bordet og spilte. Valget hadde falt på Trivial Pursuit, og siden vi valgte å spille originalversjonen innebar det at vi aldri fikk avsluttet spillet, for det tar tid. På tross av seks timer sammenhengende spilling fikk vi altså aldri en vinner, men jeg ledet i alle fall da vi kastet inn håndkleet 😉

Det var en ordentlig fin dag, på tross av at vi stort sett befant oss rundt bordet hele tiden. Vi gikk bare til og fra for å gjøre nødvendige ærend, og for å finne oss litt å spise og drikke. Da gemalen kom hjem klokken halv tre hoppet han rett inn i spillet vårt og ble med til vil avsluttet. Stemningen var løs og varm hele tiden og det var rett og slett en superkoselig dag 🙂