Pensjonsjungelen

I går var det tid for litt påfyll av kunnskap. Etter jobb gikk derfor turen til Drammen og foredrag i regi av min egen avdeling av Finansforbundet.

Det er alltid spennende når vi arrangerer noe. Vil vi treffe blink, vil det bli mange påmeldte (vil det bli noen i det hele tatt!) og vil alle møte opp. Dette arrangementet vårt viste seg å være blink fra første stund. Det strømmet på med påmeldinger og i løpet av kort tid var vi passert 50. Da muligheten for å melde seg på stengte var vi hele 59 påmeldte.

Fra jobben min var vi 3 påmeldte, og vi passet derfor på å samkjøre. Jeg synes det er så koselig å samkjøre, for da begynner den gode stemningen allerede i bilen. Som forventet gikk skravla lett, og da vi kom frem til Gjensidige hvor vi skulle være viste det seg at nesten alle de påmeldte hadde møtt opp. Vi fikk servert deilig pizza som var laget av kantinedama deres, og for min egen del kan jeg bare si at jeg spiste til jeg var sprekkmett. Mmm…. Deilig!

Etter at maten var vel på plass i magen begynte Anne Cecilie fra Finansforbundets sekreteriat i Oslo på dagens tema.
Det var en del kjent stoff, men også mye som det var godt å få på plass. Mye å bli bevisst på, og ikke minst viktig å vite hvilke kriterier som må oppfylles for å kunne benytte seg av AFP når jeg en dag er klar for det.

Var på nett og beregnet pensjonen min for et par år siden og fant da ut at jeg må jobbe til jeg blir minst 64 år før jeg kan begynne å tenke på bli pensjonist, men siden mannen min er 7 år eldre enn meg håper jeg å kunne gå av da. Det eneste som er sikkert er at man ikke blir rik av å være pensjonist, så det lønner seg å tenke langsiktig og å begynne å spare til pensjon så tidlig som mulig.

Vel, tiden vil vise hva som er mulig når den tid kommer. Mye skal sikkert endres innen den tid, så jeg bør nok vente med de konkrete planene i minst 15 år til 😉

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *