Vel overstått

Det ble lang juleferie fra meg i år. Det var ikke planlagt, men det ble bare slik. Det var så mye annet som jeg ønsket å bruke tiden min på, og derfor kjentes det mest riktig å prioritere slik.

Håper at dere også har hatt en fin jul. Dette er tiden for å være sammen, både med de du deler hus med til vanlig og med familie og venner som man ikke ser så ofte. Det er tiden for å varme seg på vennskap og nyte samværet. Spesielt når det snør ute slik som det gjør nå. Da trenger man det ekstra mye.

Vi hadde besøk av foreldrene mine og tanten min på julaften. Vi var ikke så mange, men vi hadde det veldig koselig. De kom litt over klokken ett og så fikk vi skravlet litt før maten ble påbegynt. Tanten min er ribbe-mester. Vi andre bidrar der vi kan, men ribba skal tante ha æren for. Den smakte knallgodt, og hele måltidet kunne ikke vært bedre.

Nesten ferdig pyntet bord. Hadde visst glemt bort serviettene på dette tidspunktet, men de kom på plass de også.

For meg er julegudstjenesten selve starten på julekvelden, så da Nora sa at hun gjerne ville i kirken så var det ikke noe å lure på. Jeg er ikke ofte i kirken, men akkurat på julaften hører det liksom med. Mamma ble også med, og så ble de andre hjemme og «passet ribba» 😉

Med store barn og resten voksne er det ikke lenger så mange gaver under juletreet. En stor forskjell fra tidligere år, og ikke minst kjempeforskjell i forhold til det å feire med flere. Gemalen tok jobben med gaveutdelingen. Dette husker jeg at ungene knivet om å få gjøre for noen år siden, men nå vil de heller få sitte og pakke opp gavene sine i ro og fred og i tillegg få med seg gavene som vi andre pakker opp.

Gjestene våre ble over til 1. dag, og da dro de videre til søsteren min hvor det ventet julebrunsj. Vi hadde en rolig dag og koste oss i eget selskap, men 2. dag dro vi til Bærum og familien til lillesøsteren til gemalen. Maten var førsteklasses og selskapet likeså, akkurat som det pleier å være. Det var skikkelig drittføre, så jeg var glad for at det ikke var meg som kjørte den dagen, men vi kom oss da trygt både frem og tilbake.

I går og i dag er det arbeidsdager, men i morgen har jeg fri. Vet ikke helt hva jeg skal bruke dagen til, men har en hel masse som skulle vært gjort. Er helt nødt til å få gjort en jobb med regnskapet til Friskis&Svettis så det er i rute til årsskiftet. I tillegg er det noen julegaver som med fordel kunne vært byttet, og en del ærend som godt kunne vært gjort. Kjenner at jeg ikke har lyst til å legge noen konkrete planer akkurat nå. Ser heller an hva vi alle føler for å gjøre, og så tar vi det derfra. Det er så mye som skjer i en ordinær arbeidsuke, så jeg har rett og slett ikke lyst til å «måtte» noe som helst akkurat nå. Tar ting som de kommer i stedet.

Fortsatt deilig romjul, folkens!

 

One thought on “Vel overstått

 1. Godt å høre at du tar tingene som de kommer og prøver å kose deg og slappe av. Det er vel fortjent Hege, og noe vi alle trenger innimellom. ?
  Vi har hatt en koselig jul, med mye kos både julaften og 1ste dag, nå sitter vi på FagerfjelL, fyrer og koser oss og venter på at sjølfolket kommer i etterm.
  Vi kom opp i går kveld i stummende mørke, maste oss ned med kjelke i snø til knærne, men ned kom vi.
  Nå er neste utfordring nyttårsaften med 9 eller 11 til bords, litt usikkert med et par.
  Takk for all kos og hygge i 2017. Ser fram til mer av det i 2018. ?
  Klem mam ? ?

Comments are closed.