Klar, ferdig, (jule)tre

Etter gårsdagens innlegg om Mølje fikk jeg en kommentar fra tanten min, og hun har selvfølgelig helt rett. Kvaliteten på Mølje varierer ut i fra hvilke råvarer man bruker. Jeg kjøpte ferdig møljekraft på butikken, men mange lager denne selv. Da vil nok kvaliteten kunne bli bedre og opplevelsen annerledes.

Hennes kommentar lød som følger:

“Ha,ha,ha…..
Jasså, mølje var ikke noe? Vel, jeg og din far er jo oppvokst med det!!
Husk du hadde en farmor fra Modum! Men mølja var ikke kjøp. Den ble laget hjemme. Den var laget av kraften av den hjemmelagede sylta, rullen, og så ble ribba kokt, dagen før julaften. Dette var mølja vår. Spør din far om han ikke husker det.  Og så hadde vi gris i mange år. Og den ble slaktet på gårdsplassen, av en omreisende slakter. Og min jobb var å røre i blodet. Og hvis jeg stoppet opp et øyeblikk, så var mamma der og sa: Det blir ikke noe klubb hvis du ikke rører.
Og din far og jeg, elsket klubb.”

Tusen takk for kommentaren, tante. Veldig gøy å høre historien deres, og ekstra gøy når farmor er med i den, for hun har jeg jo aldri kjent 🙂

Tidligere på gårsdagen pyntet ungene og jeg til jul. Juletreet og all pynten ble hentet ned fra boden og så var vi i gang.

Veldig kjekt med et juletre som er like pent hver gang. Og på en, to (jule) tre…

….. så sto treet der like flott som i fjor, og året før, og året før der….. 😉

Ute var det disig, men plutselig fant sola veien frem mellom tåken og traff land på andre siden av fjorden. Det var frøkna som gjorde meg oppmerksom på det, og det var en nydelig vinter der ute.

Inne fikk vi pynt på treet og rundt om i huset.

Man merker at man får store unger når frøkna kikker kritisk ned i eskene med julepynt og konkluderer med at vi behøver jo ikke bruke ALL julepynten. Treet skulle for eksempel holdes i rødt og sølv, og det eneste som vi var nødt til å bruke selv om det er gammelt og litt slitent er teppet under treet. Dette laget pappaen som barn og det bare MÅ være med 😀