Risørhelg

Denne helgen har vi kost oss i Risør. Det var på høy tid å besøke svigermor igjen, og i tilegg besøker vi jo eldste søsteren til gemalen og familien hennes.

Jeg tok meg tidlig fri og dro fra jobben allerede klokken tolv, men innen vi kom oss hjemmefra var klokken nesten halv fire. T måtte nemlig møte i kommunestyret og dermed gikk tiden. Men vi var på plass i Risør kvart over syv og da var vi godt fornøyd.

Lørdag var vi på handletur i “Den hvite by” og selv om det er vinter så vitner byen om sommeridyll. Det er jo ikke stort snø, så når man sitter inne i en varm bil kan man jo late som om det er plussgrader ute 😉

Vel hjemme hos svigermor våket vi søndag til et flott syn ute på innsjøen som ligger bak huset hennes. Da vi kikket ut av vinduet i 2. etg så vi nemlig at solen sparsommelig hadde konsentrert strålene sine så det traff et tre som står ute på en liten øy. Det var som om treet sto og glødet der ute, så jeg måtte bare ta turen ned til vannkanten for å forevige det. Vakkert!

Når det er så lite snø som det er på Sørlandet akkurat nå blir det frosten som preger landskapet i stede. Gresset er hvitt av rim og det er de andre plantene også.

Vet ikke om dere husker det, men for noen år siden gikk det en dansk julekalender på barne-tv og der var det den onde Iselin som gikk rundt og frøs ned alt rundt seg og de som kjempet i mot henne. Det spørs om ikke Iselin har vært en tur på Sørlandet også, for alt som var grønt i sommer er nå foreviget i frossen tilstand. Fasinerende det også.

Selv rosene rakk ikke å bli ferdig med sin andre blomstring før frosten foreviget de. Rart at en spasertur i hagen kan gi deg roseknopper i midten av desember, men alt er mulig på sørlandet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *