Utfordrende

Noen ganger byr livet på utfordringer som det kan være vanskelig å håndtere.
Andre ganger lager man utfordringer for seg selv som selvfølgelig ikke er like alvorlige, men som kan være bra vanskelig å håndtere de også.
For snart 7 uker siden ga jeg meg selv en utfordring som jeg har klart å følge, men det er jammen ikke like enkelt hele tiden.

Det jeg snakker om er selvfølgelig dietten min. Jeg gikk raskt ned 4,6 kilo i løpet av de første tre ukene, men så kom forspisningsuken min. Det var da jeg først var 3 dager på konferanse og deretter 3 dager på Kiel-tur. Den uken gikk jeg opp 2 kilo, og de har det jammen vært tungt å bli kvitt igjen. I tillegg var jeg jo 2 dager på kurs i forrige uke, og det gjorde det ikke bedre akkurat. Først nå drøyt 3 uker senere er de borte, og jeg kan omsider fortsette der jeg slapp.

Når man setter slike strenge regler for seg selv blir man veldig oppmerksom på alt man normalt ville ha spist. Det er godteri i helgene, godter i uka, og fristelser på jobben. Det er for eksempel en real utfordring å ikke forsyne seg når slikt settes frem i lunsjen (det var fulle fat og boller da lunsjen begynte).

Jeg er glad i boller, jeg er glad i smågodt og jeg er kjempeglad i havreflarn. Spesielt de doble med sjokolade. Mmm…..

De indre stemmene i hodet mitt har heftige diskusjoner nå om dagen. Etter nesten 7 uker med tilnærmet ikke noe godteri, kaker og andre søtsaker (eller fete saker) er det en masete stemme som sier at nå må jeg snart få lov til å ha en dag eller to der jeg kan fråtse uhemmet. Jeg må få lov til å spise disse tingene som jeg har nektet meg selv, for ellers kommer jeg til å sprekke og hoppe av hele dietten.

Da er det den andre stemmen blir streng og sier at hvis jeg gir etter for søtsuget og fråtser uhemmet er faren for stor for at jeg kanskje ikke klarer å hente meg inn igjen. Jeg mangler jo egentlig ikke noe og spiser godt til måltidene. Da ville det være utrolig dumt å ødelegge det hele på grunn av manglende selvkontroll. På grunn av suget etter det som er årsak til at jeg nå med fordel kan gå ned totalt 15-20 kilo. Og for de av dere som tror at jeg overdriver så kan jeg berolige med at min BMI bekrefter det jeg sier. Jeg kommer ikke til å bli sykelig tynn hvis jeg klarte målet mitt. Jeg ville bare bli normalt sunn.

Nei, nok diett prat.

I går eksperimenterte jeg til middag. Jeg fant en wok-oppskrift på nett dagen før med rød curry og kylling, og da bestemte jeg meg for å gjøre en vri på den slik at det i stede ble rød karrisuppe med kylling. Jeg synes den opprinnelige oppskriften var gjerrig på grønnsakene, så jeg bestemte meg for å være mer generøs. Oppi suppekjelen puttet jeg kylling (mye), paprika, løk, poteter og purre.

Da maten var klar lignet det nok mer på en røk karri frikassè enn suppe, men det var i alle fall generøst med mat. Ungene godkjente eksperimentet mitt og alle ble sprekkmette 🙂

I kveld blir det taco (uten rødvin), men først må jeg ta meg en tur på jobben 😉