Innholdsrik søndag

Siden gutta mine skulle være borte også søndag ble det tidlig morgen på meg også den dagen. De dro klokken syv, men med de romsterende rundt i huset fra 06,30 ble det til at jeg sto opp allerede kvart på syv. Hadde egentlig planlagt å legge meg igjen den dagen, men så slo jeg det fra meg igjen. Det hadde liksom så lite for seg å gå i seng igjen når jeg uansett var våken og like gjerne kunne begynne på dagen. Hadde litt forskjellig som jeg skulle gjøre, så det var helt greit å komme i gang.

Etter en lang lat frokost gikk jeg ut for å fikse litt på steinen jeg la foran uthuset helgen før, men da jeg kom ut innså jeg at det var naivt å tro at det var gjennomførbart. Når man ikke kommer i gang med slikt hagearbeid før sent på høsten så sier det seg selv at frosten er det som stopper en. Bakken var for frossen til at det var mulig å få flyttet på hverken grus eller stein, så jeg blir pent nødt til å vente til våren igjen.

Siste del av steinleggingen min forrige helg ble avsluttet i skumringen, og resultatet av det så jeg i går. Jeg har faktisk fått en stigning i enden av steinleggingen i stede for en svak helning nedover, så ytre delen må tas opp, rettes og legges på nytt. Men det blir ikke før til våren. Det jeg fikk gjort var å flytte vekk all den overflødige steinen og stable den på et egnet sted i påvente av våren 🙂

Siden jeg først var så godt i gang tok jeg like gjerne en runde rundt huset og ryddet slik at ikke noe skal bli liggende skjult under snøen og risikere å havne i snøfreseren til vinteren. Verandaen ble tømt og utemøblene ble satt inn i drivhuset. Vannslangen ble koblet fra og båret inn i garasjen og diverse ting og tang som lå og slang ble fjernet.

Jeg er overhode ikke klar for at snøen skal komme, men hagen er i alle fall klar.

Ble stående bak uthuset og nyte synet av den flotte plassen det har blitt der etter at jordhaugen ble fjernet og fordelt utover. Nå er det rene danseplassen der, og det er et nydelig skue. Ble liksom først nå klar over at den jordhaugen har ligget som et uromoment i bakhodet mitt, og derfor er det så innmari deilig å nyte synet av at den ikke er der lenger 😀

Var ferdig ute litt før klokken ett og da hadde frøkna og jeg en times tid til å skifte klær og bli klare til å dra på tur. Niesen min ble nemlig 13 år på torsdag og i går var det på tide å feire henne. Turen gikk til Krokstadelva og der ventet godt selskap, thaimat (kan det bli bedre), kaker og masse snop. Mmm….

Niesen min er veldig glad i å bake og lage mat, og ikke uventet hadde hun bakt sin egen bursdagskake. Du er kjepmpeflink, Sarah!

Det var bare å glemme at det er noe som heter kalorier og storkose seg 😀

Nest etter pappaen min er guttungen min det største kakemonsteret jeg kjenner. Siden han ikke hadde mulighet til å bli med i bursdagen fikk jeg med kake-pakke til han da vi dro hjem. Gutta var kommet hjem før oss, og jeg ble belønnet med et stort glis da jeg viste han hva tanta hadde sendt med meg.

Hadde en kjempekoselig søndag. Både her hjemme med frøkna mi og etterpå i familieselskap med nesten alle i familien til søsteren min. Mamma og pappa var med fra Thailand via skype da vi sang bursdagssangen, så de eneste vi manglet var gutta mine. Men de får en ny mulighet en annen gang.