Utbedringer

Da vi overtok Oasen vår i Thailand var foreldrene mine klare på at de ønsket å utbedre et par ting med bassenget og at det hørte med i dealen vår. Nå er arbeidet i gang og det ser veldig lovende ut.

Hovedproblemet med bassenget er at kanten rundt er av “stonewash”. En blanding av et slags steinlim og bitte små stein. Det er veldig praktisk når det gjelder å forhindre at noen skal skli og skade seg, men det ble et problem da bassenget over en periode hadde helt feil ph-verdi. Resultatet ble at “limet” som småsteinen er blandet med begynte å vaskes litt bort og vi fikk skarpe stener som stakk ut. Dermed fikk ungene stadig vekk riper og sår når de traff kanten med hender eller føtter. Også vi voksne har jo erfart dette, men siden ungene er mer aktive i vannet enn oss var det de det gikk mest ut over.
Her er bassenget tømt og klart til da håndverkerne kom på mandag.

Nå blir kantene belagt med granitt i stede, og det blir superlekkert.

Den innerste kanten er slipt på en slik måte at den blir som å gå på et svaberg om sommeren. Den ytre kanten som bare er på to sider er glatt og blank. Dette gjør at den indre rammen ser grå og trist ut akkurat nå, men her vil vannspeilet bli liggende over og da får den samme farge som den ytre kanten.

Trappen må også utbedres, og jeg synes steinen passer flott til flisene. Her ser dere også at fargen på steinen endrer seg når den blir våt.

For å sette prikken over i`en legger vi småstein i vannrennen mellom indre og ytre ramme. Har valgt denne steinen som vi også har andre steder i hagen. Jeg synes at dette gjør helhetsinntrykket enda mer lekkert, og så synes jeg steinen har et fint fargespill og lager en flott overgang fra flisene til steinen.

Det andre som skal ordnes med er 3-5 flis som det har gått skall av og som må byttes. I tillegg skal hele bassenget fuges om.

Vi er ikke bare utroligheldige med at mamma og pappa ønsket å gjøre dette for oss, men vi er også veldig heldige med at de ordner med dette nå som de er der nede selv. Da får de holdt et øye med håndverkerne og vi vet at det ikke blir noen misforståelser som ikke lar seg ordne opp i.

Tusen takk!