Lørdag morgen

I dag er jeg tidlig våken tatt i betraktning at det er lørdag og jeg kunne sovet leeeenge. Årsaken er at gutta mine (mann og sønn) er på skytelederkurs i helgen og der vet de å benytte alle våkne timer. Det er tett timeplan og lange dager, og dermed våkner jeg tidlig også. I dag begynner de 07,50 og dro hjemmefra 06,50. De holder på til 21,00 i dag, så jeg disponerer hele dagen akkurat som jeg vil. I alle fall i teorien. I praksis er det derimot en del man må/bør gjøre, så det blir nok en god blanding.

I går var det siste arbeidsdag for en kollega av meg for et års tid. Hun skal nemlig gå og ruge i 3 uker til før hun og samboeren får ei lita tulle. De er begge kollegaer av meg, og i tillegg har vi arbeidet sammen i 9 år så vi kjenner hverandre godt. Siden det som sakt var siste arbeidsdagen hennes i går hadde en del andre kollegaer fra avdelingen hennes laget bleiekake til henne. Rart hvordan skikker forandrer seg. Det var aldri slikt den gangen jeg fikk mine to, men mye skjer jo på 14-17 år og det er en veldig koselig skikk.

Vi spiste felles lunsj alle sammen, og jeg hadde laget en liten oppmerksomhet til henne jeg også. Ikke så flott som “kaken”, men basert på personlige erfaringer hadde jeg kjøpt den kremen jeg alltid sverget til selv mot såre rumper o.l. da ungene var små. Vil jo gjerne gi videre gode råd og gode erfaringer. Og så måtte det selvfølgelig være litt snop til mammaen også 🙂 Hun skal jo (i teorien) gå hjemme i 3 uker nå før vesla kommer.

Det begynner å nærme seg 17 år siden jeg var der hvor hun er nå, men jeg husker jo hvor usikker jeg var på mange ting. Spesielt det første året. Den gang ble jeg anbefalt “Barneboka” av Anna Wahlgren av noen andre mammaer, og den fant jeg mye fornuftig i. Mange gode råd som hjalp meg og gjorde meg tryggere i min nye rolle som mamma. Jeg tilbød derfor kollegaen min å låne denne boken av meg siden hun også blir mamma for første gang, og det ville hun gjerne. Håper hun finner like mye nytte og trygghet i den som jeg gjorde.

Klokka nærmer seg åtte, så kanskje jeg skulle begynne å gjøre meg klar for dagen? Lurer på å lage ekstra god frokost som frøkna mi og jeg kan kose oss med når hun våkner 🙂