Pusle, pusle

Mørket har senket seg og timen med lys som vi mistet da vi stilte klokken forrige helg merkes godt. Ser bare mitt eget speilbilde når jeg kikker ut vinduet nå, men heldigvis har jeg fått gjort litt fornuftig i dag.

Det ble en lat formiddag, men jeg fikk i alle fall klippet junior. Bildet som datt ned i hodet mitt da jeg kikket på han etterpå, var et bilde jeg en gang i tiden så av Elvis i militæret. Ikke det at M er spesielt lik Elvis, men sveisen er ganske lik, så det var nå i alle fall det bildet jeg så for meg.

For en stund siden gjorde jeg et impulsivt kjøp av 2 sett med batteridrevne led spotter. Jeg hadde en ide om å montere de i stuen i 2. etg fordi det er litt mørkt i sofakroken, men det har ikke blitt noe av. I dag kom Nora og lurte på om vi ikke kunne prøve å montere de i vedskjulet, for der trenger vi lys. Siden jeg har totalt 10 spotter er det ikke noe problem å sette opp et par ute. Jeg er usikker på hvor lenge de vil virke når det blir kaldt ute, og ikke minst hvor godt 2-sidig tape sitter å uhøvlet trevirke, men det kan ikke skade å prøve.

Tiden vil vise hvor god ideen var 🙂

Da jeg sto opp i dag hadde jeg èn konkret plan for dagen, og det var å få lagt stein på utsiden av uthuset vårt igjen. Den ble jo fjernet da vi hadde graver her for ca 1 mnd siden, og intet har skjedd siden. Det har vært noe hver helg, så det har rett og slett ikke vært anledning. Da jeg sto opp i dag hørte jeg den umiskjennelige lyden av regnvær, så det så ut til at planene mine skulle gå i vasken igjen. Men da jeg sjekket værmeldingen så det ut til å skulle slutte å regne i 14-tiden, så jeg håpet på det beste.

Da frøkna og jeg hadde gjort ærendet vårt i vedskjulet hadde klokken blitt 15 og det regnet ikke lenger. Det var kaldt ute og jeg hadde egentlig bare lyst til å komme meg i hus igjen, men så bestemte jeg meg for at det egentlig ikke var så mye å lure på. Hvis det skulle plutselig skulle begynne å snø ville vi ikke være i stand til å få ut snøfreseren, og det ville jo være toppen av latskap å kaste bort denne ledige dagen. Derfor hentet jeg spade og rake og satte i gang.

Slik så det ut da jeg begynte

Og slik så det ut da jeg hadde fått fordelt grusen og var klar til å begynne. Forskjellen på synet i bilde 1 og 2 var nok til at jeg kjente at jeg gledet meg til å komme i gang. Jeg gledet meg til å se det ferdige resultatet.

Det typiske når man virkelig er motivert til å gjøre en god jobb er at man blir stanset av elementer man ikke kan gjøre noe med. Først begynte det å regne igjen, men det brydde jeg meg ikke noe om. Så begynte det å mørkne, men det stoppet meg heller ikke. Det som til syvende og sist stoppet meg var det faktum at jeg ikke lenger hadde mulighet til å legge mer stein fordi grusen var brukt opp.

Det er en del høydeforskjell her, men vi har bestemt oss for å lage en liten platting foran porten i stede for en sti slik som vi hadde før. Nå er vi rett og slett nødt til å hente et nytt lass med grus før jeg kan fortsette.

Å legge slik stein er som å legge et stort puslespill. Alle brikker passer perfekt sammen, men i motsetning til med et puslespill så må man selv sørge for at brikkene ligger godt inntil hverandre og i lik høyde. Kjenner at jeg får litt blod på tann når jeg legger stein slik. Skulle så gjerne fortsatt helt til jeg ble ferdig og kunne se det endelige resultatet 🙂

Avslutningen på utearbeidet mitt i dag var å få satt palmen og oliventreet under huset. Vi har krypkjeller som naturlig nok er frostfri om vinteren, så der skal de få overvintre. De skal ha en skvett vann ca en gang i måneden, så jeg fylte ei vannkanne og satte ned sammen med de. Det gjør det enklere å vanne ved behov.

Er spent på om de vil trives godt nok til å klare seg, men det vil tiden vise.

Fortsatt god søndag!