Dobbel varme

For noen år tilbake var det en som skrev ei bok som heter “Hel ved”. Hos oss er det ikke så mye hel ved, men det er desto mer kløvet ved.

Jeg hadde en sjau i vedskjulet for 1-2 uker siden for å gjøre klart til mer ved, og i går kom den. 4 storsekker tilsvarende 2 favner. Jeg er så heldig å ha en kollega som leverer til oss, og denne veden er alltid skikkelig tørr og fin.
Vi kom oss senere i gang med sjauingen enn det som var opprinnelig planlagt, men litt etter klokken syv var de på plass. Da var det blitt så mørkt at vi måtte til med lyskaster, men med den på plass ble det enkelt å arbeide.

Med de to første pallene gikk det en halvtime fra de ble levert til de var på plass i vedskjulet. Effektivt teamarbeid 🙂

Da de to siste pallene kom var klokka blitt halv ni og det var på tide for frøkna å gjøre seg klar for senga. Da kom junior ut til meg, og i sammen fikk vi også disse to pallene i hus i løpet av en halvtime der også.

Man sier gjerne at ved varmer dobbelt. En gang når man får den i hus og en gang når man fyrer med den. Jeg tør nok påstå at ved varmer flere ganger enn det, for den må jo hugges, kløyves, lempes i sekker osv. Men uansett hvordan man ser å saken så er i alle fall ved deilig varme. Vi hadde nok igjen ca 1,5 favn fra sist vinter, så med 2 nye favner så skal vi ikke fryse på lange tider.

I dag har jeg tilbrakt store deler av dagen i Drammen på styremøte i Finansforbundet avd. Buskerud, og etter det tok jeg meg en “svipptur” til Ikea før jeg vendte nesa hjemover. I mitt forsøk på å få litt mer orden og litt mindre rot her inne på kontoret/roterommet mitt så er håpet at en liten Billy skal være løsningen. Med en del permer, blader og esker i denne hyllen har jeg et naivt håp om å få en mer ryddig bokhylle på motsatt vegg. Hadde store ambisjoner da den bokhyllen også kom på plass også, men man kan jo ikke slutte å prøve.

Det blir ikke tid til å få Billy på plass før til helgen, men da burde det være muligheter. I morgen skal jeg på kveldsmat med klassen til frøken N, så da rekker jeg nok ikke å skrive noe her heller, men jeg hører av meg nærmere helgen 🙂

Nå har klokka blitt halv ett, så da sier jeg God natt!