Forberedelser

Nå er det ikke lenge før det skjer litt i hagen vår. Vi har hatt en jordhaug liggende bak uthuset i mange år nå, og i morgen blir den borte. Endelig!

Da vi skulle bygge uthuset måtte det graves bort en del jord for å få et godt grunnlag for sålen og grunnmuren. All jorden som ligger bak uthuset er fra da, og den har ligget der i 4-5 år. Det er derfor veldig på tide å få fordelt noe av jorden ut på nedsiden av uthuset og resten ut over plenen. Tanken er å kjøre på enda mer jord slik at vi kan heve nivået på den øverste delen av plenen vår slik at den blir tilnærmet flat. Må selvfølgelig ha ca 2 cm fall pr meter, men tanken er at det skal være mulig å sette ut stoler og bord der på en slik måte at alt står støtt og ingen får maten eller drikke i fanget. Vi vurderer å ha et stort partydelt der om halvannet år når det er tid for neste konfirmasjon, men uansett om det blir noe av eller ikke vil det være et løft for hagen å ordne dette. Pr i dag er plenen ujevn og med små hull her og der.

For å bli klare for gravemaskinen som kommer i morgen har ungene og jeg gjort en liten jobb på nedsiden av uthuset. Vi har jo en “rampe” opp til porten, og den er steinlagt. Vinkelen på denne skal gjøres mindre krapp og nivået på plenen nedenfor skal heves. Derfor har vi nå tatt bort steinen og stablet den foran porten.

I tillegg tok jeg en liten spajobb og fikk flyttet mesteparten av grusen opp foran porten den også. Det ville jo være dumt å begrave den i jord, bare for å måtte avsted og hente mer før vi kan legge steinen på nytt.

Nå er vi klare til morgendagen, så da er jeg bare spent på hvor mye som er gjort når jeg kommer hjem fra jobb i morgen. Graveren skulle komme litt etter klokken tolv, så det er godt mulig at jobben er gjort når jeg kommer hjem nærmere halv fem. Det er ikke viktig. Det er som er viktig er at det skjer litt igjen. Resten av jorden som trengs for å heve hele nivået kommer kanskje i høst, men trolig ikke før tælen har kommet i bakken. Dette for å unngå at lastebilen skal kjøre seg fast når den rygger ned til hagen. Jorden vil derfor bli liggende i hauger i vinter, og så blir den fordelt utover neste vår.

Dette blir så bra!